Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucao u kalinića

Policija objavila novu fotografiju Miloša Simovića

simović (1)
Foto: MUP
1/10
09.06.2010.
u 10:42

MUP je znao da su odbjegli članovi zemunskog klana u Hrvatskoj.

Hrvatska policija uhitila je dvije osobe čije su putovnice nađene kod Sretka Kalinića (36) kako bi se utvrdilo je li riječ o krivotvorenim ili pravim putovnicama. Ranjavanje Kalinića, za koje se sumnjiči Miloš Simović (31), vjerojatno ima veze s nekim ubojstvima u regiji, pa tako i s onim dilera Cvetka Simića.

– U Hrvatsku smo poslali policajce koji su provodili obradu zemunskog klana. Vjerujem da će ovaj slučaj dovesti do šire regionalne akcije koja će rezultirati razrješenjem nekih likvidacija, a moguće je da nas odvede i do Darka Šarića – kazao je Milorad Veljović, direktor srbijanske policije, danas za Večernji list.

>>U Zagrebu krvavi obračun Đinđićevih ubojica

>>“Hrvatska policija znala je da se Kalinić i Simović kriju u RH!”

Veljović je tako potvrdio medijska nagađanja s obje strane granice da obračun zemunaca na hrvatskom teritoriju vjerojatno znači početak ratova za ostavštinu balkanskih narkobaruna. Za razliku od Veljovića, njegovi hrvatski kolege nisu bili razgovorljivi.

MUP je tek potvrdio da su pretraženi stanovi kojima su se Simović i Kalinić koristili te da ne mogu reći ništa više od toga. No, iako je hrvatski MUP u travnju tvrdio da nema operativnih spoznaja da se neki zemunci, među njima Kalinić i Simović, skrivaju u RH, danas se dogodio kopernikanski obrat.

– Istina je da su postojale informacije da oni borave u Hrvatskoj, no nismo znali njihove točne adrese. U protivnom bi već bili uhićeni – kazao je Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a. Objasnio je da je dvojac u RH ušao s krivotvorenim dokumentima. No ako su anonimni građanima, čiju pomoć u potrazi za Simovićem policija usput rečeno traži, nije jasno kako su anonimni policiji i tajnim službama.

Pogotovo jer lica i Kalinića i Simovića krase međunarodne tjeralice, jer je riječ o opasnom dvojcu koji je u Srbiji pravomoćno osuđen i za ubojstvo premijera Đinđića. Za hrvatsku policiju očito nije previše važno ni što se Kalinić smatra jednim od najopasnijih i najbrutalnijih egzekutora zemunskog klana.

Hrvatskoj policiji to je tek “obračun unutar srbijanskog podzemlja”, kako kaže glasnogovornik. Inače, Kalinić se oporavlja u KB-u Sestre milosrdnice, gdje ga čuva policija, dok se za Simovićem traga. Kalinićevo stanje je stabilno, no da je dovezen samo 15 minuta kasnije, teško da bi preživio. Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda ispitala ga je kao svjedoka jer se zasad još tretira kao žrtva te nije uhićen.

Komentara 51

AI
ac.i.de,
11:39 09.06.2010.

zadranin je napisao/la: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pa u Zadru su svi kriminalci od dna do vrha pa nije ni čudo što su ih pustili, nebi me čudilo da se na kraju otkrije da je i samo ubistvo Đinđića bilo isplanirano i kordinirano baš iz Zadra !

PZ
pa_zar_su_svi_budale?
13:22 09.06.2010.

kao što sam zaključio odavna smo postali Imbecilija ajme majko moja što nam napraviše ovi zlotvori što su isplivali na svim razinama društva uz pomoć zločinačke organizacije hdz užas

GO
gomolava
11:35 09.06.2010.

Savjet hrvatskoj policiji, ne kopajte duboko po krim. miljeu vezanom za ubojstvo bivseg srbijanskog premijera Djindjica, da ne bi iskopali Voju Truta i vidovitog Tomu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije