Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

Odbili Sanaderove žalbe na zapljenu umjetnina

bukovac, sanader (1)
Monografija Bukovac
10.01.2011.
u 19:00

Zbirka umjetnina procijenjena je na milijun eura, a privremeno je oduzeta radi naplate štete države na kraju postupka

Izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda danas je odbilo žalbe odvjetnika bivšeg premijera Ive Sanadera zbog privremenog oduzimanja umjetnina vrijednih oko milijun eura iz njegova doma u Kozarčevoj ulici.

Podsjetimo, USKOK je zatražio njihovu blokadu radi osiguranja naplate štete države dokaže li se pravomoćno da se Sanader okoristio novcem. Riječ je o 28 milijuna kuna za koje je osumnjičen, izvučenim preko Fimi medije, marketinške agencije Nevenke Jurak, iz državnih poduzeća, ministarstava i agencija. Istražitelji, naime, ozbiljno sumnjaju da je dio novca Sanader trošio i na kupnju umjetničkih djela, o čemu je u svome iskazu u USKOK-u govorio i Mladen Barišić, bivši šef Carinske uprave i rizničar HDZ-a.

Do sada je, podsjetimo, ustanovljeno da je Sanader na različite račune u inozemstvu, otvorene uglavnom na članove obitelji, položio oko 10,3 milijuna kuna. Bivšem je premijeru prije mjesec dana određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke. Ovo rješenje počinje teći tek od trenutka njegova sprovođenja iz Salzburga u zatvor u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 18

PI
piccolo
19:18 10.01.2011.

Odlično je to juče obrazložio Dragutin Lesar: .....\"ne suosječam s njegovom obitelji i sa njim, ali sve ovo što se radi daje Sanaderu argument da stvar prikaže kao politički progon\"..............

KU
kukuriku
19:27 10.01.2011.

piccolino,..by the way.., ti tvoji Lesar,..je \"malo-priglup\"..,..\"na tvojoj frekvenciji\"..-:))

KU
kukuriku
19:25 10.01.2011.

..izgleda da je neki novi \"kolekcijonar\"-bacija oko na kolekciju i Bukovca..., a Rezímskog slikara Murticá ima \"ka i smecá\"..(u stvari Murtic´je bija-slikar do 1965.,..a posli je posta Dekorater) !!....slucájno san prisustvova kada je Murtic´-Fabricira-Stanca svoja \"Remek-djela\"...Strava , brizni ljudi koji su to kupili !!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije