Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombe u zagrebu

Odbili jamčevinu od 100.000 kn za Vojislava Blaževića, štrajka glađu

'14.01.2013., Zagreb - Bombas Vojislav Blazevic izlazi iz bolnice Sestara milosrdnica. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Autori: ija, mzr/VLM
05.03.2013.
u 10:00

Kako kaže njegov odvjetnik Branko Šerić, Blažević će od danas odbijati ne samo hranu kao do sada nego i sokove, jogurte i infuzije koje je primao zadnjih mjesec i pol

Vojislav Blažević (53), osumnjičen za postavljanje dviju improviziranih eksplozivnih naprava u zapadnom dijelu Zagreba početkom godine, ipak neće biti pušten iz pritvora, odnosno zatvorske bolnice u kojoj se nalazi još od uhićenja u siječnju. Postojala je mogućnost da izađe na slobodu ako suci zagrebačkog Županijskog suda danas na sjednici prihvate ponuđenu jamčevinu od sto tisuća kuna, najveću svotu koju Blažević može izdvojiti kako bi se branio sa slobode. No, jamčevina mu je odbijena te do daljnjega ostaje u pritvoru.

Taj zaljubljenik u ekstremne sportove, paraglajder koji od početka niječe krivnju tvrdeći da s eksplozijama nema nikakve veze, i dalje štrajka glađu, a za danas je najavio još radikalniji prosvjed.

Kako kaže njegov odvjetnik Branko Šerić, Blažević će od danas odbijati ne samo hranu kao do sada nego i sokove, jogurte i infuzije koje je primao zadnjih mjesec i pol dana kako bi koliko-toliko mogao funkcionirati. Od uhićenja 13. siječnja do sada izgubio je dvadeset kilograma, odnosno sa 93 pao je na 73. Blažević je izrazio želju da ga se, ako padne u komu, ne hrani infuzijom. No taj njegov zahtjev liječnici najvjerojatnije neće poštovati budući da u Hrvatskoj eutanazija, kao ni u većini zemalja, nije dopuštena. Nad njime bi se trebalo obaviti i psihijatrijsko vještačenje. Vještak je određen, no kada će se i kako vještačenje provesti s obzirom na njegovo teško stanje, teško je prognozirati. Blaževića u bolnici redovito posjećuju supruga i ostali članovi obitelji. I oni su, kao i njegovi prijatelji, od početka uvjereni da je policija grdno pogriješila kada je Voju osumnjičila. 

>> Završite istragu što prije, Vojislav je sve slabiji! 

>> Blažević počastio cimere iz bolnice i pojeo malo jogurta

 

Komentara 9

Avatar pupoljak
pupoljak
10:27 05.03.2013.

Alkana A kako bi se ti to branila?? Pa čovjek je rekao da nije kriv i da ne zna ništa o bombama. Kaj bi trebal, početi izmišljati i pisati romane u svoju obranu?? Policija više od dva mjeseca prikuplja dokaze,, ispituje svjedoke, vještači ostatke , pretresli sve živo kod kuće i kod prijatelja, ..... i ništa. Dakle, ništa, niti jedan dokaz, a drže ga da on sam nešto prizna. Oprosti, ali to je suludo.

TO
Tot
10:41 05.03.2013.

kao štrajka glađu a svaki dan pojede dvije kile jogurta, heroj!!!!

AL
Alkana
10:02 05.03.2013.

Ah, zašto se ne brani ako je nevin? Umjesto da rodbina vrši pritisak na mjerodavne neka izvrši pritisak na njega da iznese svoju obranu. Mislim da je njemu svejedno hoće ili umrijeti u zatvorskoj bolnici, u zatvoru ili će bitii likvidiran od svojih "kompanjona" nakon što izađe van. Zna on to dobro i zato se ovako ponaša. Ali, to je samo moj zaključak nakon svega što sam pročitala o njemu iz medija. Ako je kriv, nek prizna, ako je nevin, nek se brani -sve je bolje od ovakve besmislene situacije i moguće smrtne posljedice gladovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije