Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u hdz-u

Odbijeni prijedlozi J. Kosor, čelnik HDZ-a birat će se kao i do sada

prosvjed HDZ (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/15
04.04.2012.
u 10:45

Građani dočekali hadezeovce uzvikujući ''Lopine'', ''Vratite pare'', ''Nema više tko je jamio, jamio je..." te su nosili transparente s porukama poput ''Ne nagodbi – zatvor''.

Predsjedništvo HDZ-a jednoglasno je prihvatilo zaključak da će se ovaj izborni ciklus u HDZ-u odvijati po dogovorenim, starim načelima. Dakle, prijedlog Jadranke Kosor o načelu "jedan član jedan glas" za predsjednika HDZ-a ostavljen je za iduće izbore kada će po tom načelu biti izabran cijeli stranački vrh.

Sjednica je trajala nešto više od četiri sata, a nakon nje ni jedan član Predsjedništva nije želio govoriti o njezinu ishodu te su kazali da će javnost detalje doznati iz službenog priopćenja.

Članove Predsjedništva HDZ-a, koji su se u središnjici stranke počeli okupljati nešto prije 10 sati radi sjednice koju je sazvala predsjednica stranke Jadranka Kosor, dočekala je skupina, kako su se nazvali, zabrinutih građana, javljaju 24sata.

Građani su uzvikivali ''Lopine'', ''Vratite pare'', ''Nema više tko je jamio, jamio je..." te su nosili transparente s porukama poput ''Ne nagodbi – zatvor''.

Ubrzo je netko iz stranke pozvao policiju koja je građanima napisala prijave nakon čega su se povukli s Trga žrtava fašizma.

Andrija Hebrang izjavio je da su današnja točka dnevnog reda neposredni izbori koje je predložila Jadranka Kosor, tj. njezin prijedlog da se predsjednik bira po principu "jedan član jedan glas". Kazao je da će predsjednici predložiti da povuče prijedlog, ali uz uvjet.

– Svi kandidati u svom programu trebali bi obećati da će se za šest mjeseci ponoviti izbori i to neposrednim izborom kakav se sada predložio. Tako bi ideja ostala i stranka bi se homogenizirala – rekao je Hebrang.

Očekivalo se da će ovo biti ključna i burna sjednica Predsjedništva kojoj je prethodio jučerašnji hitan sastanak koordinacije predsjednika županijskih i gradskih organizacija. Kako Večernji list doznaje, sedam od 21 sudionika podržalo je promjene u izboru predsjednika koje nudi Jadranka Kosor. Očekivalo se da će sličan omjer za i protiv biti i na Predsjedništvu.

>>Milinović uvjeren u pobjedu, želi i premijersku fotelju

Ključne riječi

Komentara 294

OB
-obrisani-
13:53 04.04.2012.

Nema na svijetu vage da izmjeri lazi politicara . . .

PH
posten.hrvat
17:21 04.04.2012.

KRA-DE-ZE je narod gurnuo u bratoubilački dogovoreni rat i pokrao svoj narod. Ovo je sve logična posljedica opasnih namjera.

AL
alapača
12:08 04.04.2012.

@ dsonjic nisu plaćenici. paćenici su, poput svih Hrvata. i ti si paćenik i žrtva hadezea, samo toga nisi svjestan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije