Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOBODA IZRAŽAVANJA
Povratak na članak

Odbačena HSP-ova prijava protiv tjednika 'Novosti' i izdavača Milorada Pupovca

U obrazloženju se navodi da je riječ o satiričnom tekstu koji predstavlja oblik slobode mišljenja i izražavanja

Komentari 15

CR
CROLINDA
13:14 24.02.2017.

za naše nelustrirane sudove i agresija na Hrvatsku je valjda samo sloboda izražavanja

VL
NO
Norway
14:46 24.02.2017.

Zakon o zastavi i himni RH te zastavi i lenti predsjednika RH : Grbom,zastavom i himnom RH predstavlja se RH i izrazava pripadnost RH.Grb,zastava i himna RH rabe se u skladu s odredbama ovog zakona na nacin kojim se istice ugled i dostojanstvo RH.Himna RH ne smije se izvoditi na nacin koji vrijedjaju ugled i dostojanstvo RH.Sredstva kojim je pocinjen prekrsaj se oduzimaju.Da li je Pupi,zapostavljeni manjinac svjestan da je hrvatima dosta umjetnickih sloboda velikosrpske politike,vrijedjanja i jos sve to skupa s hrvatskim kunama? Ili mozda svjesno pokazuje svoju nepripadnost RH (clanak 2. zakona)?

VL
MI
Mimizo
14:34 24.02.2017.

i ovi plakati u vukovaru mogu se isto protumačiti kao sloboda mišljehja i izražavanja mišljenja zajamčena ustavom rh

VL
TO
tolitol
16:22 24.02.2017.

Strašna je naša logika. Tužbom se naravno ništa bitno nije moglo postići (čak i da je uspjela), a iz nje će paradoksalno najviše koristi imati i sama tužena strana i podnositelj tužbe. U obliku promocije i jedne i druge strane, naravno. Nešto dakle kao za referendum o definiciji braka. Umjesto takvih igrica, trebalo bi se postaviti suštinsko pitanje, radi li se o mediju koji bi trebalo financirati novcem poreznih obveznika? No kada bi se konačno postavilo pitanje, shvatilo bi se vrlo brzo da u tom slučaju pitanje treba adresirati Plenkoviću i vladi. A vladi, ako je sudeći po Plenkijevim potezima oko HAVC-a, ne pada na pamet uvoditi reda u takvo što. I tu je izvor problema.

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
15:01 24.02.2017.

ma nismo ni sumnjali da državno odvjetništvo neće po ovome ništa učiniti.uz toliko ne procesuiranih ratnih zločinaca koji se mirno šetaju po Hrvatskoj i regiji zbog tobože nedostatka dokaza ipak je ovo sloboda izražavanja.to što se većonsko narod našao uvrijeđen to je valjda po Ustavu njegovo pravo.

VL
OB
ObrenM
18:05 24.02.2017.

Da je suprotna strana tuzila hrvatski tisak za manje izrugivanje, mozda bi bili i ugaseni.

VL
RI
rimac444
20:54 24.02.2017.

UDBA sa cvitanom čuva pupija, svog saveznika protiv hrvatskog naroda, jer govori i čini samo ono odgovara partiji.

VL
PI
pinkec
19:19 24.02.2017.

Zar nije izdavač srpskih novina "Novosti" u Hrvarskoj, Milorad Pupovac u sukobu interesa, kao zastupnik u Hrvatskom Saboru, gdje dobiva platu? U Saboru ga vec dugo nije bilo, jer se vodio sudski spor oko izrugivanja Rep. Hrvatske od strane ovih novina, a koje dobivaju novcanu pomoc iz drzavnog proracuna! Je li Povjerenstvo za sukob interesa samo za odredjene klijente ili samo za one koji su manje 'jednakopravniji'?

VL
ER
EroK
19:43 24.02.2017.

Vrlo zanimljiv slučaj jednog hrvatskog sabornika, koji pored saborničke plate, zaradjuje i kao izdavač "Novosti" novine, koja pljuju po svetoj Hrvatskoj himni, države koja ga plaća i od koje živi!

VL
DU
Deleted user
19:50 24.02.2017.

Dorh hm, bolje da ne komentiram. Nije da ih se bojim ; bojim se samo Boga. Ja sam kriv za ovakve odluka, Ja sam kriv a i svi oni koji kao za hrvatsku disu. Kad bi mi disali za Hrvatsku onda Pupavcu nebi palo na pamet ovako sto objaviti.

VL
MI
misho32
19:09 24.02.2017.

od ovakvih hrvatskih Sudova mi Hrvati ne možemo očekivati neku pravdu i zaštitu zaštitu hrvatskih svetinja . Oni uglavnom rade po velikosrpskom novom memorandumu na destabilizaciji hrvatske države.

VL
Avatar Cokolinda
Cokolinda
15:45 24.02.2017.

nemože mu niko ništa, hdz ga štiti....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.