Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni mandat

Odbačena Čačićeva tužba jer dvaput nije iscrpio pravni put

čačić
pixsell
24.11.2010.
u 18:45

Lider Hrvatske narodne stranke upućen je da se obrati redovnom sudu ako želi zaštitu od diskriminacije na koju se žali

Radimir Čačić nije uspio ni na Ustavnom sudu: njegova je tužba zbog neaktiviranja saborskog mandata odbačena. Podsjetimo, Čačić je zakasnio i nije u roku od 8 dana poslije prestanka obnašanja dužnosti župana podnio zahtjev Saboru da mu aktivira mandat.

Ustavni sud obrazlaže kako Čačić nije iscrpio pravni put, i to – dvaput. Prvo, nije podnio žalbu na odluku Upravnog suda koji je odbacio njegovu tužbu, a drugo, Ustavni sud upućuje lidera Hrvatske narodne stranke da se obrati redovnom sudu ako želi zaštitu od diskriminacije.

Naime, Čačić je u ustavnoj tužbi naveo kako je diskriminiran kao član oporbe, a u sličnom slučaju HDZ-ova člana Ante Bagarića zakašnjenje sa zahtjevom za aktiviranjem mandata nije bilo prepreka i Bagarić je sada zastupnik. A otkako je Hrvatska dobila Zakon o suzbijanju diskriminacije, prvo treba ići na redovni sud.

Čačić kaže kako je riječ o kršenju volje birača koji su ga izabrali te kako je u identičnom slučaju Bagarić Sabor odlučio drukčije.

Komentara 12

ST
Stric
19:09 24.11.2010.

Čačiću je misto na sudu,ali u ulozi O P T U Ž E N O G ! ! !

OB
-obrisani-
18:50 24.11.2010.

Neka se strpi još malo.Uskoro će dobiti mandat u mađarskom zatvoru !

Avatar jovanhovan
jovanhovan
23:35 24.11.2010.

Kaj je ovaj još na slobodi? Neka ode odmarati na Balaton.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije