Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u policiji

Odakle ove kuće vrijedne milijune eura šefu karlovačke policije?

josip ćelić,vile,kuće (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
23.08.2012.
u 11:45

O odgovoru ovisi hoće li šef karlovačke policije Josip Ćelić postati slučaj za Državno odvjetništvo

Josip Ćelić, načelnik PU karlovačke, teško da će dobiti novi mandat (danas u 18 sati ima intervju za svoj reizbor) na čelu karlovačke policije nakon što je izbio skandal o podrijetlu njegove imovine.

Pod sumnjivim okolnostima kupio je, piše Slobodna Dalmacija, u Lokvi Rogoznici pokraj Omiša golemu kuću na šest etaža s bazenom za samo 200 tisuća eura. Slučaj je to čudniji jer bivši vlasnik Josef Stern tvrdi da Ćeliću nije prodao kuću i da mu nije jasno kako je šef karlovačke policije postao njen vlasnik. Inače, stručnjaci vrijednost te kuće procjenjuju na 1,3 milijuna eura, a Stern ju je 2001. godine kupio za tadašnjih 1,65 milijuna njemačkih maraka.

Ćelić i Čavlek šutljivi

No ta kuća samo je dio nekretninskog “carstva” tog policajca s očito jako razvijenim poslovnim duhom. Josip Ćelić suvlasnik je iznimno vrijedne nekretnine i u Zagrebu. Na Gračanskoj cesti 103, prema podacima zagrebačkog katastra, vlasništvo nad luksuznom kućom ukupne stambene površine od 206 četvornih metara i dvorišta od 611 kvadrata popola dijeli s Tomislavom Čavlekom. Josip Ćelić jučer nam nije želio objasniti podrijetlo svoje imovine, a puno rječitiji nije bio ni njegov prijatelj Tomislav Čavlek, kojeg očito zna još iz ratnih dana jer je njih dvojicu pokojni predsjednik Franjo Tuđman odlikovao istog dana, 22. rujna 1997. godine.

– Ne želim razgovarati s vama ni o čemu, pa ni o Ćeliću – rekao nam je jučer Čavlek tako da nismo uspjeli dobiti objašnjenje kako su njih dvojica stekla imovinu koja vrijedi najmanje četiri milijuna kuna.

Zbog svega toga Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenut će internu kontrolu.

– Informacije koje su objavili mediji o imovini Josipa Ćelića mi u MUP-u ćemo svakako provjeriti. Zato i postoji sustav unutarnje kontrole. A idući eventualni koraci protiv Ćelića ovise o rezultatima provjere unutarnje kontrole – rekao nam je jučer Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova.

U MUP-u su uvjereni da su novinari iznijeli dovoljno uvjerljive informacije da se i Državno odvjetništvo započne baviti Ćelićevim slučajem. Kao i djelatnici policijske unutarnje kontrole, i DORH-ovi istražitelji imat će pune ruke posla jer je obitelj Ćelić u velikom “investicijskom ciklusu” i na karlovačkom području.

Vodio "Kobre"

Iako je on formalno prijavljen na zagrebačkoj adresi Jadranska avenija 10 (prostor Antiterorističke jedinice Lučko), a njegova supruga Marijeta, proslavljena tekvondašica, na karlovačkoj adresi Trg kralja Petra Svačića, supružnici Ćelić žive na trećoj, karlovačkoj adresi. Josip Ćelić je suvlasnik četiriju zemljišnih parcela u prigradskom naselju Gornje Mekušje. Na dvije parcele u vlasništvu supruge, koje se još uvijek vode kao voćnjaci u naselju Švarča, nedaleko od Opće bolnice, vrlo je brzo niknula troetažna obiteljska kuća. Građevinari tvrde da je gradnja morala stajati iznimno mnogo jer samo potporni zidovi vrijede oko milijun kuna. Kuća je danas u završnoj fazi.

Inače, Ćelić je poslije rata postao pomoćnik, a potom i zapovjednik ATJ Lučko. Vodio je i postrojbu “Kobre”, a na čelo karlovačke policije dolazi u ožujku 2009. Odmah potom u javnost je izašlo niz slučajeva krivolova, prijetnji, provala, pijančevanja, premlaćivanja i pokušaja zataškavanja kaznenih djela koja su počinili policajci. U ratu bio je i operativni zapovjednik akcije tijekom koje su počinjeni zločini u selu Grubori, a zbog čega se i sudi nekim sudionicima te akcije. Vezano za Grubore, svjedočio je u Haagu u predmetu Gotovina, Čermak i Markač.

Komentara 415

BA
babilon
09:37 25.08.2012.

koliko sam uspio saznati o ovom slučaju, sve je novo namještaljka ministra policije ostojića, čovjek ne želi dragovoljce u policiji,naime otac tog policajca je gastarbajter u njemačkoj, baš me zanima kako će se ovo završiti, al ako je kod policajca sve čisto, onda osveta slijedeće vlasti motra biti žestoka, odnosno sve koje postavi sdp na ovakav način morat će se smjeniti po kratkom postupku

Avatar sultan46
sultan46
20:28 24.08.2012.

Ako to sve posjeduje i recimo da je istina onda bi njegova placa trebala da bude oko 18.000 Eura mjesecno,,neznam dali nacelnici imaju toliku placu ?! Naravno da se nakrao,,moj prijatelj koji je bio 3 god, u karlovackoj Policiji tvrdii stvari koje su ima naredjivane da se i sam cudio,,bas slicno ovome,pisanje kazni za neke odredjene ljude koje su skoro svaki dan pratili samo da im napisu neku kaznu i ciljano ih cekali,Naravno da se lopina nakrao i mislio je da je mocan,,a ja kad budem negdje 1 mjesec i neprijavim se na adresu udare masnu kaznu a on godinama ne zivi na adresi di je prijavljen,,,e hebem ti drzavu di se radi ko sta hoce cim uhvati moc.

Avatar dariodario551
dariodario551
13:36 23.08.2012.

štedio i zaradio za više desetaka ovakvih objekata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije