Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
solarni avion

Od Švicarske do Španjolske bez kapi goriva

'Solar Impulse project CEO and pilot Andre Borschberg looks at the sky before take off at Payerne airport May 24, 2012. The Solar Impulse HB-SIA prototype aircraft, which has 12,000 solar cells built
'DENIS BALIBOUSE'
25.05.2012.
u 21:50

Pilot Andre Borschberg tvrdi da mu je letjeti bio pravi užitak i s nestrpljenjem očekuje put u Maroko

Zrakoplov Solar Impulse pogonjen Sunčevom energijom sigurno je sletio u Madrid i već je spreman za sljedeće putovanje. Pilot Andre Borschberg zadovoljan je letom iako mu je od mjesta polaska, Payernea u Švicarskoj, do cilja u Madridu trebalo 24 sata.

- Let je prošao dobro i sve je teklo po planu. Bilo je čudesno letjeti uz oblake i iznad njih. To je samo još jedan dokaz da trebamo ulagati u Sunčevu energiju - rekao je Borschberg nakon slijetanja.

Letjelica vas sigurno neće oduševiti (puževom) brzinom, ali vjerojatno će vam dobro zvučati činjenica da za vrijeme leta nije potrošila ni kap goriva. Sljedeće odredište je Maroko gdje njezin razvojni tim putuje na poziv kralja Muhameda VI. koji se želi uvjeriti u prednosti Sunčeve energije.

Zrakoplov će morati preletjeti udaljenost od 2500 kilometara, a na cilj bi trebao stići u roku od tri dana. Prođe li sve dobro, Solar Impulse bi za dvije godine trebao krenuti na put oko svijeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije