Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviše promjena

Od sutra novi režim za prelazak granice u Hrvatsku. Tko sve može ući i koje potvrde mora imati?

Granični prijelaz koronavirus
Foto: PIXSELL
1/4
31.03.2021.
u 13:54

Donijeli smo odluku da ćemo priznati potvrdu i za ona cjepiva koja nisu registrirana na području EU, a to vrijedi od 1. travnja, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak

Od četiri odluke na nacionalnoj razini, najviše promjena tiče se odluke oko prelaska granice. Što se tiče ostalih novih mjera na nacionalnoj razini, zabranjeni su treninzi u zatvorenim prostorima, osim za vrhunske sportaše, te je uvedena zabrana rada dječjih igraonica i radionica također u zatvorenom. Teretane i bazeni zasad ostaju otvoreni. Mjere stupaju na snagu u ponoć. 

"Za ulazak u RH priznavat će se i brzi antigenski testovi, koje međusobno priznaju države članice EU. Također, moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili potvrdom o preboljeloj bolesti COVID-19 koja će važiti 180 dana, a ne 90 kao prije. Uređen je prijelaz granice zbog turizma, u izuzetke za prijelaz granice uvršteni su i digitalni nomadi i djeca do sedam godina ako su s roditeljima ili skrbnicima koji posjeduju negativan test ili potvrdu o cijepljenju ili preboljeloj bolesti, a za prelazak preko granice neće morati imati negativan test", kazao je Božinović. 

I oni cijepljeni ruskim i kineskim cjepivom mogu u Hrvatsku

"Vi znate da se na razini EU radi na dokumentu COVID putovnica. Nema zaključka kada su u pitanju cjepiva koja nisu odobrena od EU. Što se tiče nas, ljudi koji su se cijepili ruskim i kineskim cjepivom bit će tretirani kao i ostali", kazao je Božinović.

Capak je objasnio da zemlje članice imaju mogućnost same odlučiti, uz uvjet da to mogu certificirati.

"Mi smo donijeli odluku da ćemo priznati potvrdu i za ona cjepiva koja nisu registrirana na području EU i to vrijedi od 1. travnja", dodao je Capak. 

Video: Što sve znamo o britanskom novom soju



 

Komentara 29

GF
gfdeziijgguh
14:33 31.03.2021.

znaci mozes preko granice ako imas potvrdu da si primio eksperimentalnu gensku terapiju (i svejedno potencijalno biti zarazen).. mozes preko granice i ako si prebolio covid (i svejedno potencijalno biti zarazen).. ali ne mozes ako si zdrav i bez simptoma (tada te smatraju sigurno zarazenim).. hmmm...

DU
Deleted user
14:05 31.03.2021.

Iz who stigao je emajl odmah stvorite dojam pandemije nema popuštanja dok mi ne dozvolimo

CO
Cobra_
15:25 31.03.2021.

Što vrijedi potvrda o cijepljenju kad i cijepljeni jednako obolijevaju kao i necijepljeni i prenose isto zarazu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije