Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još ima zaraženih

Od Q-groznice na Braču oboljelo šest djelatnika Hrvatskih šuma

\'08.03.2009.....Zagreb...gra......Dubravkin put,tuskanac.Posjecena suma .Photo:Marko Prpic/Vecernji list\'
Marko Prpić/Pixsell
25.05.2012.
u 21:06

Sumnja se da je netko od bračkih stočara doveo ovce iz Dalmatinske Zagore na otok

Q-groznica uobičajena je pojava za ovo doba godine, a u pravilu je bilježimo na području Dalmatinske Zagore, poglavito Sinja. No, ove godine, odnosno ovih dana, prvi put je zamijećena na Braču, na kojemu je za sada evidentirano pet do šest oboljelih, kazala je za Večernji list dr. Dijana Novković, voditeljica epidemiološke službe u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Tako je potvrdila informacije koje su procurile u javnost kako se na Braču pojavila epidemija Q-groznice od koje je oboljelo šest djelatnika Hrvatskih šuma. Q-groznicu dobile su i dvije osobe na širem području Omiša i nekoliko osoba iz Gale kod Sinja. Sumnja se da je netko od bračkih stočara doveo ovce iz Dalmatinske Zagore na otok.

Prema pričanju Bračana, šumari su se zarazili prije petnaestak dana dok su pošumljavali u požaru izgorjeli predio iznad pustinje Blace. Navodno je od 10 djelatnika Hrvatskih šuma oboljelo njih šest. Bračani kazuju kako unatoč protoku od 15-ak dana mjerodavni veterinar iz Supetra još nije obišao teren, jer čeka nalog Veterinarske inspekcije iz Splita. U Veterinarskoj inspekciji večeras nismo uspjeli dobiti potvrdu te informacije.

Komentara 1

BE
belimo
06:25 26.05.2012.

Šumarima želim da brzo ozdrave a novinaru da ubaci neku sliku koja dočarava Brač a ne Slavonsku hrastovu šumu.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije