Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetno vrijeme

Od nedjelje vožnja automobilom bez upaljenih svjetala danju

Promet
Patrik Macek
24.03.2012.
u 10:12

To se pravilo ne odnosi i na motocikle i mopede koje zakonska pravila obvezuju da za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine

Ljetno računanje vremena donosi i nova pravila u prometu. HAK sve vozače podsjeća kako od nedjelje prestaje obveza vožnje automobilom s upaljenim svjetlima danju. To se pravilo ne odnosi i na motocikle i mopede koje zakonska pravila obvezuju da za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.Oni vozači koji se ogluše na ovo pravilo morat će platiti novčanu kaznu od 300 kuna.

Posebna dnevna svjetla, koja imaju samo neki novi automobili unatrag godine dana, koriste se isključivo po danu i u tom slučaju ne koristite standardna kratka (oborena svjetla). Po noći dnevna svjetla treba gasiti i koristiti, kao i do sada, oborena (kratka) svjetla na svom vozilu.

Komentara 9

OB
-obrisani-
12:08 24.03.2012.

ta voznja upaljenih svjetala tijekom godine je cisti s*dizam kontinentalne hrvatske prema juznjacima, zato sto purgeri zele biti veci austrougari od austrijanaca.... juzno od velebita nema uopce potribe za primjenu tog zakona, uzalud potrosen benzin i elektricna energija.... jednostavno imama dovoljno svjetla tijekom cile godine da to nije potribno....)))

Avatar mousemiki
mousemiki
13:55 24.03.2012.

Vozači koji puno voze i u različito doba dana jako dobro znaju koliko su auti s upaljenjm svjetlima uočljiviji.Onima koji pak voze od kafića do kafića ne trebaju ni auti osim za kurč...e.Njima je život ionako dobro osvjetljen.

CH
chemica
11:26 24.03.2012.

Pošto je sada već kristalno jasno da je jedina \"korist\" od ove besmislene ideje hrpa pregorenih žaruljica i povećana potrošnja goriva, možda bi bilo vrijeme da se prestane s prenavljanjem. Ako baš želimo \"dokazivati\" da smo Evropa, ne bi li to bilo svrsishodnije činiti uvođenjem reda u naše korumpirano pravosuđe kojim vladaju mediokriteti? Mi smo jevropa jerbo imamo upaljena svjetla po danu. Aha. Malo, apsolutno nedovoljno i iznad svega, BESMISLENO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije