Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalni forum

Od Dalmacije žele napraviti hrvatsku Floridu

Nikica Gabrić (1)
Goran Jakus/PIXSELL
27.04.2013.
u 19:40

Govoreći o referendumu o golfu na Srđu, dr. Nikica Gabrić istaknuo je da to nije pitanje Dubrovnika, već hrvatskog prosperiteta

Svim su vlastima puna usta Dalmacije, ali ona zaostaje za neatraktivnijom konkurencijom. Današnja vlast je poštena, legitimna i ima dobre namjere, ali nesposobna. Oporba je bolja od one prije, ali se bavi samo sobom. Društvo ne može ići naprijed bez hrabrih ljudi koji se ne boje misliti – rekao je dr. Nikica Gabrić otvarajući prvi regionalni Nacionalni forum “Dalmacija 2013.” u Splitu. Cilj im je preporod i transformacija Dalmacije u hrvatsku Floridu – atraktivnu destinaciju s cjelogodišnjim poslovanjem.

Gabrić je naglasio kako smo ponosni što ulazimo u EU, ali se nismo pripremili. Da bismo bili konkurentni i iskoristili 14 milijardi nama namijenjenih eura, moramo imati ideje i projekte. Spomenuo je i pelješki most usporedivši ga s Golden Gateom u San Franciscu, a komentirao je i referendum o golfu na Srđu. – Nije pitanje Dubrovnika, već hrvatskog prosperiteta. Takva vrsta demokracije dovest će nas do blokade u kojoj lokalni i pojedinačni interes koče napredak cijele Hrvatske – rekao je Gabrić. Usprotivio se prodaji hrvatskih nacionalnih resursa. Zanimljiva je i njegova izjava kako 40 milijardi kuna duga nije neki problem. – To tvrde kako bi nas držali u strahu da nemamo budućnost – tvrdi.

Srećko Favro usporedio je u svojoj raspravi Dalmaciju s nebrušenim dijamantom nautičkog turizma napominjući kako Hrvatska nedovoljno iskorištava te potencijale.

>> Gabrićeva opcija: Nacionalni forum postat će stranka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije