Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova okupljanja

Od 1500 prosvjednika u Varaždinu do solo prosvjeda na Krku

prosvjed
Foto: Željko Mršić/Pixsell
1/15
Autori: bk/VLM, , A.Be./VLM, ml/VLM
05.03.2011.
u 12:01

Stigavši na zadraski Forum na stup srama izvjesili su transparent na kojima je velikim slovina ispisano HDZ, a malim slovima SDP, HNS, HSS i HSP.

U Varaždinu se na glavnom trgu okupilo oko 1500 prosvjednika. Mjesto u prvim redovima zauzeli su radnici varaždinske drvoprerađivačke tvrtke Mundus koji nekoliko mjeseci nisu primili plaće. Inicijator prosvjeda, mladi Varaždinac Denis Mladenović, otkrio je što ga je potaknulo na takav potez: – Vidio sam svog školskog kolegu kako kopa po smeću u potrazi za plastičnim bocama. Kada me spazio, od srama je skrenuo pogled i otišao u suprotnom smjeru. Tada sam shvatio da se ovako više ne može živjeti.

Prosvjednici su uzvikivali “HDZ, dosta je”, “HDZ, lopovi”, “Jaco, odlazi” i “Hoćemo izbore”. A branitelj Rikardo Mihaljić odlučio se na “solo” prosvjed u mjestu gdje živi, Čižićima na otoku Krku. Nezadovoljan je trenutačnom političkom situacijom u zemlji, a ovim pojedinačnim činom daje podršku ostalim prosvjednicima. Ovaj “solo” prosvjed, kaže Mihaljić, ima prednosti jer je jako miran i ne treba ga prijavljivati policiji. Poručuje kako su političari njegovi zaposlenici, a budući da je nezadovoljan njihovim servisom – svima daje otkaz!

U Zadru stotinjak prosvjednika

Oko 12.20 povorka  od stotinjak prosvjednika krenula je Kalelargom. Stigavši na zadraski Forum na stup srama izvjesili su transparent na kojima je velikim slovina ispisano HDZ, a malim slovima  SDP, HNS, HSS i HSP.

Točno u podne na zadrskom Narodni trgu okupilo se više desetaka prosvjednika protiv Vlade. Uzvikuju "HDZ, dosta je!", "HDZ, lopovi!", "Jaco, odlazi!", a nose i nekoliko transparenata s natpisom "Mladi, obrazovani i bez perspektive".

Donijeli su i kutiju na kojoj piše "Škrabica za Jacin tečaj engleskog jezika".

Virovitičani su previše uplašeni da prosvjeduju, ovaj grad je srce HDZ-a

U Virovitici se na protuvladinim prosvjedima organiziranima preko Facebooka okupilo tridesetak prosvjednika, koji su istaknuli da su nezadovoljni stanjem u državi i ljudima koji je vode. Transparetnima su poručili, između ostalog: „Dosta tiranije i pljačke HDZ-a“, „HDZ-kriminalna organizacija“, „Virovitico, probudi se i pobuni se“ i naglasili da zastupaju sami sebe te da iza njih ne stoji niti jedna stranka koja ih koristi za svoj interes.

- Nezadovoljni smo i s ljevicom i s desnicom i tražimo neku novu opciju koja će nas izvući. Nitko od nas nije politički orijentiran niti ima političke ambicije, nitko ne želi biti novi gradonačelnik ni župan – rekao je vođa prosvjeda Saša Horžić (27).

Šačica prosvjednika u Slavonskom Brodu, Pernaru unatoč

Prosvjedi u Slavonskom Brodu nisu ni sjena događanja koja posljednjih dana potresaju Zagreb. Na platou ispred zgrade Brodsko-posavske županije okupilo se svega osamdesetak prosvjednika iako je prosvjed vodio sam Ivan Pernar. Premda je bilo je najavljivano da će demonstracije trajati između podneva i 18 sati, prosvjednici su se razišli već nakon sat vremena, s tim da su prije prekida skupa prošetali do sjedišta brodskoposavskog HDZ-a.

Komentara 226

OB
-obrisani-
15:05 05.03.2011.

. .....cistacica kindergartena .....nemoj mi stiskat strelice iz pozadine.... . je..o te ja bitte .. ..

OB
-obrisani-
15:53 05.03.2011.

cikago ja nisam za lopove ni lijeve ni desne-amen

ML
mladazemlja
12:30 05.03.2011.

30 ljudi došljaka koji u Zd studiraju na filozofskom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije