Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nužne strožije kontrole
Povratak na članak

Od 10 ulja samo četiri stvarno ekstradjevičanska

Laže tko kaže da je ulje u plastičnoj boci ekstra čisto, vele maslinari

Komentari 9

NV
novo vriijeme
16:37 09.03.2015.

Zar kupci nemaju pravo doznati koja ulja su lažno predstavljanje , zašto se to ne objavi. Čemu služe ovakvi članci. Što se tiče naših uljara oni su u sukobu interesa i nemaju prava davati javne izjave osim ako ne daju nalaz analize sa pečatom.

VL
OR
"orlando"
16:44 09.03.2015.

Tako je, recite koja su to ulja, štite se proizvođači a potrošaci ostaju prevareni.

VL
DU
Deleted user
17:32 09.03.2015.

Maslinovo ulje je precijenjeno, ne vrijedi toliko za koliko se prodaje. U redu je da se štiti domaća proizvodnja ali mediji su od maslinova ulja napravili "brend" koristan za zdravlje i život. Domaća proizvodnja je premala i ne može konkurirati talijanskoj, grčkoj i španjolskoj proizvodnji. Potrebna je veća kontrola uvoza, ne samo maslinova ulja, nego svega no liberalna tržišna privreda ne trpi ograničenja.Sva ta maslinova ulja koja se prodaju kao "djevičanska" prerađena su i tvornički pripremljena za tržište. Tko je imao priliku vidjeti i kušati pravo maslinovo ulje, ono u kamenim spremnicima odmah nakon tiještenja, zna da je to nebo i zemlja u odnosu ovih maslinovih ulja koja su na tržištu. Pravo maslinovo ulje gotovo ne možete upotrijebiti a da ga ne razrijedite s drugim uljem budući je miris i ukus toliko intenzivan da vas naprosto "guši". Osim toga, mediji su toliko razvikali upotrebu maslinovog ulja kao nema ni jednog jela bez maslinovog ulja, a istina je da se maslinovo ulje ne upotrebljava u svakom jelu. Ribe i morski plodovi ne pripravljaju se u maslinovom ulju nego se s njime na kraju daje aroma i ukus jelu budući da zagrijavanjem i maslinovo ulje mijenja okus i miris. Ponavljam, treba štititi domaću proizvodnju ali ne treba pretjerivati, maslinovo ulje i njegova proizvodnja ne vrijedi toliko za koliko se prodaje na tržištu.

VL
CH
chemica
19:00 09.03.2015.

Slična priča kao i s medom. Više od pedeset posto ga je patvoreno, a kontrole dolaze svakih nekoliko godina jer u Hrvatskoj "ne postoji" uređaj na kojem bi se obavljale analize. Preciznije, postoji ih čak nekoliko desetaka, ali trebaju to uhljebljenici biti u stanju upogoniti. Razviti analitičku metodu...Keeee? Muko Isusova, kakvog li problema za uhljebosa zaposlenog preko nečijeg kreveta u Zavodu za javno zdravstvo ili neku od mnogobrojnih poljoprivrednih agencija...

VL
UM
Umjereni
17:17 09.03.2015.

Strog, stroži, najstroži. "strožije" onima kojima je kruh pisanje ne bi se smjelo događati.

VL
Avatar bledehund
bledehund
02:01 10.03.2015.

..sva sreća da ima još normalnih ljudi...koje pohlepa nije uništila...samo su postali sve rjeđi..al ima ih...to je bogatstvo..

VL
AA
aabbcc
18:40 09.03.2015.

Pa vi to i prodajete turistima samo kao kremu za suncanje i kaj je vazan kvalitet, stvarno nisam znao da se to smije i jesti a inace doma kupujem obicno spansko maslinovo ulje za jelo sa pdv od 25% dodje mi cijena oko 24-35 hr-kn /lit..zavisi od pakovanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.