Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar najavio

Od 1. 1. 2013. posjedovanje droga više neće biti kazneno djelo

marihuana
Reuters/Pixsell
05.03.2012.
u 10:48

Maksimalna kazna od tri mjeseca zatvora, predviđena Zakonom o suzbijanju zlouporabe droga, dovoljna je da bi društvo izrazilo stav o neprihvatljivosti konzumiranja droge

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić najavio je da će se posjedovanje droge za vlastitu uporabu "preseliti" iz sfere kaznene u sferu prekršajne odgovornosti, doznaje Novi list.

– Za posjedovanje droge za vlastitu uporabu dovoljna je prekršajna odgovornost. Maksimalna kazna od tri mjeseca zatvora, predviđena Zakonom o suzbijanju zlouporabe droga, dovoljna je da bi društvo izrazilo stav o neprihvatljivosti konzumiranja droge – kazao je Miljenić za riječke novine.

Kazna je, smatra, proporcionalna težini djela te je prikladnija jer nema stigmatizacijski karakter. Također, prekršajni zakon daje i fleksibilnije mogućnosti za liječenje.

Izvorni članak čitajte ovdje

Komentara 51

MI
mightymraz
11:21 05.03.2012.

odlicno...jedva cekam da mogu slobodno naganjati roze slonove slobodno po cesti bez da me policija ne naganja

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
11:25 05.03.2012.

Dobro barem ću se pošteno napušiti prije odlaska u gastarbeit.

TO
Toni50
11:16 05.03.2012.

– Za posjedovanje droge za vlastitu uporabu dovoljna je prekršajna odgovornost. Maksimalna kazna od tri mjeseca zatvora, predviđena Zakonom zbog vlastite upotrebe bio biljke, kojoj je dokazana navodna i štetnost pored pozitivnih učinaka ! U usopredbi sa duhanom je čistii ljek i nigdje niko nikada nije i nemože tvrditi da izazaiva neke opake bolesti a o raku da ne pomislimo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije