Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnička prava
Povratak na članak

Ocu devetero djece otkaz jer je rekao da se ozlijedio na poslu

Krunoslav Herceg: Gazda mi je rekao kako sam liječniku trebao reći da sam se ozlijedio kod kuće jer će sada imati problema s inspekcijama

Komentari 7

ST
steve
21:54 06.10.2011.

Gazdi odrediti kaznu da se je sjeca, da mu nikada ne padne na pamet slicno uciniti.

VL
OB
-obrisani-
22:14 06.10.2011.

U ovom slučaju nisu problem radnička prva već inspekcija. KKad ti u ovakvom slučaju uđe u firmu onda moraš imati čitabu da su radnici završili neki tečaj o zaštiti na radu, pa ga se onda na brzinu završava bez pohađanja, jednostavno tako da uplatiš par tisuća kuna, popuniš nekoliko obrazaca i dobiješ čitabu, dakle čista pljačka. Eto to je još jedan način zavlačenja ruke u džep gospodarstva a što opet plaćaju zaposlenici. Pljačkaška država koncipirana je tako da ti uzme sve što zaradiš za neke agencije, zgubidane i formalnosti, za izmišljene tečajeve i neradnička radna mjesta.

VL
NO
normalac
07:59 07.10.2011.

Ovo se nije smjelo dogoditi. Čovjek se pita gdje su granice te zloće. Društvo se mora pitati i brinuti za obitelji s devetero djece. Molim novinare neka objave neke podatke gdje svojim skromnim prilozima još uvijek normalni građani mogu pomoći. Žalosna priča. Činimo sve da toga bude manje.

VL
Avatar Grunf
Grunf
08:54 07.10.2011.

ovaj majmun nebi imao problema s inspecijom,ali sad stvarno treba imati posla s inspekcijama,a ovom čovjeku preporučam da svoj dug proda kamatarima a oni nek naplate od ovog mulca koji mu je dao otkaz

VL
MA
Macaktom
09:43 07.10.2011.

nije mu gazda napravio 9 djece niti mu je gurnio prst u stroj. ako mu je dužan novac onda ga je dužan isplatiti i to je to amen

VL
PR
proab
09:43 07.10.2011.

Koji kupus od clanka... - u naslovu da je dobio otkaz zbog ozljede na radu - a u clanku lijepo pise da je sam dao izvanredni otkaz zbog neisplate place (dvije sasvim razlicite stvari) - ne razumijem kako nije imao isplatu 6 placa ako mu je gazda uzimao od place za leasing ratu... pa od cega mu je uzimao? Ili mislite da je leasing kuca mirno gledala sest mjeseci neplacanja? - naravno da je auto vracen leasing kuci - ako ovaj gospodin zeli i dalje taj auto neka fino ode u leasing kucu, potpise ugovor i nastavi placati sam dok ga ne otplati Inace, sto se gazde tice, ocito krsi mali mlijon zakona - o radnom vremenu, zatim ovo s leasingom je isto muljaza s troskovima, neisplata 100% place na bolovanju zbog ozljede na radu itd... ali to nema nikave veze s cinjenicom da je jedan od radnika (s kojim se ocito posvadjao) otac devetero djece Da li je novinar uopce pitao koje potpitanje ili je poanta novinarstva samo otipkati tko ti sto kaze, pa makar to ne imalo nikakvog smisla?!

VL
LI
libero
14:39 07.10.2011.

I ovomu treba premijerka Kosor bit kuma........

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.