Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJSKI OČEVID

Očevidom isključen tehnički faktor kao uzrok bribirskog požara

bribir,izgorena šuma, požar (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/12
Autori: eč/VLM, tli/VLM
25.07.2012.
u 09:39

Požar je oštetio i vrata kapelice sv. Barbare u Bribiru, skladišni prostor tvrtke iz Selca te krovište jednog stana u Selcu.

Policijskim je očevidom isključen tehnički faktor kao uzrok požara koji je izbio 23. srpnja u jutarnjim satima na području Bribira, stoga policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je požar buknuo, kaže se u današnjem priopćenju PU primorsko-goranske. Očevidom je utvrđeno i da požar nije nastao zbog nesmotrenog paljenja korova.

Opožarena je površina od približno 600 hektara listopadne i crnogorične šume, a oštećenja su nastala na vratima kapelice sv. Barbare u Bribiru, u skladišnom prostoru tvrtke iz Selca te na krovištu jednog stana u Selcu. Zbog dišnih problema više je građana zatražilo liječničku pomoć, ali teže ozlijeđenih, srećom, nije bilo. Opsežnoj i izrazito zahtjevnoj intervenciji profesionalnih vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Primorsko-goranske i drugih županija te djelatnika Hrvatske vojske pridružilo se više od stotinu policijskih službenika PU primorsko-goranske.

Ugašeni požari kod Medulina i Bakra

Oko 70 vatrogasaca uspjelo je pomoću 17 vozila i dva kanadera u srijedu ujutro oko 5.30 sati ugasiti požar pokraj Škrljeva na području Bakra, izvijestio je DUZS. Time je suzbijena vatrena stihija koja se nekontrolirano počela širiti 23. srpnja u 23.17 sati i koja je spalila oko 225 hektara niskog raslinja.

Ugašen je i požar pokraj Šišana u blizini Medulina, o kojem su dojavu pulski vatrogasci primili 23. srpnja 2012. u 10.12 sati. Izgorjelo je oko 50 hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

U gašenju je sudjelovalo 40 vatrogasaca iz Pule, Ližnjana i Medulina sa 25 vozila, četiri djelatnika Hrvatskih šuma i tri kanadera.

>>Požar na području Crikvenice ugašen, u Bakru još vatreno

Komentara 11

BU
bucmix
14:06 25.07.2012.

požar je katastrofa za prirodu, ljude i objekte. Svaki iznajmljivač je izgubio na ovom požaru. Na koji način utuviti ljudima da korov ne spaljuju ljeti, pogotovu kada puše orkanska bura. Bura je bila jaka i samo maloumni po njoj pale korov. Kazne moraju biti drakonske, oduzeti svu imovinu i u zatvor na dulje vreme, trajno oduzeti pravo na korištenje šibica i ostalih sredstava za paljenje. Ako ni to ne pomogne potrebno je uvesti srednjevjekovne zakone. Tko izazove požar zna se kuda!

Avatar Django
Django
14:28 25.07.2012.

Očevidom isključen tehnički faktor kao uzrok bribirskog požara ----------------- Kolumbo otkriva Ameriku. A sve je izvjesnije da Kolumbo i nije bio prvi.

2U
2u8
13:59 25.07.2012.

ne zna se što je izazvalo vatrenu stihiju u kojoj je izgorjelo 600 hektara šume ...................................................................................................................... Zna se; pobunjeni Srbi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije