Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o projektu plomin 3

Očekujemo od Jakovčića da u vlasti sudjeluje bez fige u džepu

'16.05.2012.,Plomin -Termoelektrana Plomin 2. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
Duško Marušić/PIXSELL
16.08.2012.
u 10:30

− Kako će se IDS protiviti projektu, a njihov član Lorencin Čačićev je pomoćnik? – pitaju u HNS-u

Je li na pomolu novi potres u vladajućoj koaliciji? Dan nakon što je IDS i službeno donio odluku o tome da će tražiti održavanje lokalnog referenduma o projektu termoelektrane Plomin 3, predstavnici dvaju velikih koalicijskih partnera vrlo su negativno reagirali na taj IDS-ov postupak. Tumači ga se kao iznimno nekorektan pokušaj da se unutarnji problemi istarske stranke prekriju kreiranjem afera na nacionalnoj razini.

– U lošem su razdoblju, lokalni izbori dolaze, rejting im pada, a frakcije ratuju. Sada se žele konsolidirati i skrenuti pozornost javnosti, a već deset godina to čine na isti način. To je u najmanju ruku nekorektno, jer je Plomin 3 strateški projekt Vlade čiji su oni član. Ako je ministarstvo te vlade odobrilo projekt ovakav kakav jest, onda je neshvatljivo kako oni kao koalicijski partner mogu pozivati na referendum – kaže jedan visokopozicionirani SDP-ovac. “Ma kakav referendum!? Ne ulazim u Jakovčićeve motive, ali od njega očekujem da sudjeluje u vlasti bez fige u džepu”, jasan je još jedan SDP-ovac iz vrha stranke. Formalno-pravno, pitanje je može li se referendumom to uopće promijeniti, no u SDP-u smatraju da do njega neće ni doći.

– Oni samo dižu tenzije, no neće biti referenduma. Jakovčić želi biti zastupnik u Europarlamentu i neće to htjeti ugroziti – kaže naš sugovornik. Ništa manje kritični nisu ni u HNS-u. Njihova saborska zastupnica Nada Turina Đurić na IDS-ovu inicijativu gleda kao na početak predizborne kampanje.

– To su probni baloni i ne vjerujem da će na kraju biti referenduma. Uostalom, kako će se sad IDS protiviti projektu, a njihov član Lorencin je Čačićev pomoćnik, sudjelovao je u svim sastancima o Plominu – kaže Turina Đurić.

Ključne riječi

Komentara 10

ME
Merlin
10:54 16.08.2012.

TOM, potpisujem tvoj komentar. Samo kaj, Ninek hoće u EU parlament, i onda kad ga dečki (Zoki i Gazimir) stisnu, kaj bu izabral? pa odgovor je valjda jasan. tak da nema tu niš od referenduma, niš...Istrijani bu se fino trovali i to je to. Osobni interesi svih njih, ne samo Jakovčića, su ono što pokreće svaki, ali svaki projekt kojeg netko iz vlade smisli...ništa ono, Hrvatska i njen boljitak....to im je na zadnjem mjestu na listi prioriteta...

Avatar nekakav
nekakav
11:06 16.08.2012.

taj ids nije sposoban biti ni u jednoj vlasti, tamo gdje ima odgovornosti. oni lokalno gledaju, i nisu smjeli na državnoj razini biti u vlasti. oni nisu igrači. e sad zamislite vlast sastavljenu od regionalnih stranaka, tipa ids, hdssb, onda ovi dalmatinski lokalci, pa nešto podravkog, zagorskog... joj, kak bi to lepo bilo! :)

TO
tom
10:42 16.08.2012.

hajde nino, daj bar jednom pokaži da si muško i da ima nešto u tebi! spriječi zlo koje ti tvoj prijatelj čačić želi učiniti tvojoj voljenoj istri. plomin2 ne treba nikome osim čačiću! zašto? znaš ti dobro zašto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije