Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Geminida

Očekuje nas najspektakularnija kiša meteora u godini

meteori
Filip Brala/PIXSELL
11.12.2012.
u 21:46

Najspektakularnija "kiša meteora" Geminida ove godine će vrhunac doživjeti noći sa četvrtka na petak.

Najspektakularnija \"kiša meteora\" Geminida ove godine će vrhunac doživjeti noći sa četvrtka na petak, piše Business Insider.

Kiša meteora Geminida se vidi kada Zemlja prolazi kroz svemirske krhotine, uključujući i kamenje i led, ugašenog kometa nazvanog 3200 Phaethon. Ta se kiša meteora svake godine događa sredinom prosinca.

120 meteora u satu

Meteori lete kroz našu atmosferu iz sazviježđa Gemini, od kuda su i dobili ime. - Geminida je poznata kao najduža \"kiša meteora u godini\", sa 120 meteora u satu, koja se može vidjeti sa gotovo svake točke na Zemlji.

NASA će prenositi ovogodišnju \"kišu meteora\" u noći sa četvrtka na petak. Kamera će biti postavljena na NASA-in centar u Huntsvilleu.

>>Meteorit star četiri i pol milijarde godina koristili kao držač vrata

Komentara 2

VV
Veseli-veseljko
22:09 11.12.2012.

Da ne naleti i kakav veći ?? Da nas ne poklopi ko dinosauruse :/

GU
Gustavo
23:35 11.12.2012.

Veći stiže 21.12., ovo je izvidnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije