Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PETAK u 17 sati

Occupy Croatia najavio prosvjede u svim hrvatskim gradovima

occupy croatia,prosvjed (1)
Foto: Occupy Croatia
1/4
12.02.2013.
u 16:14

Mi ne želimo rušiti, mi želimo graditi, graditi novo pravednije društveno uređenje. Nažalost, aktualna vlast (kao i one prije nje) nema sluha za narod, što nas dovodi do toga da se sami moramo izboriti za boljitak svih nas, kažu iz pokreta.

Pokret Occupy Croatia najavio je nove prosvjede koji će se održati od 17 sati u petak na glavnim trgovima svih hrvatskih gradova.

– Mi ne želimo rušiti, mi želimo graditi, graditi novo pravednije društveno uređenje. Nažalost, aktualna vlast (kao i one prije nje) nema sluha za narod, što nas dovodi do toga da se sami moramo izboriti za boljitak svih nas (nenarodna vlada nije naša vlada) – kažu članovi pokreta koji ističu da s ''akcijama za obranu javnog dobra nastavljaju uz pomoć naroda (građana, radničke klase) i Anonymousa''.

– Predočavamo istinu i trudimo se podići razinu shvaćanja općeg sudjelovanja i nužnosti obrane javnog dobra kao jednog od glavnih društvenih interesa. Kao što stalno napominjemo, Zakon o strateškim investicijskim projektima RH predstavlja samo posljednju fazu u provođenju nametnutoga izvlaštenja naroda, zbog trajnog osiguranja položaja samozvanih "elita" i uz njih vezanih struktura. Nastavljamo s borbom prosvjedima protiv Zakona o strateškim investicijskim projektima RH, što iz tjedna u tjedan rezultira sve većim brojem prosvjednika diljem zemlje. Sve više mladih uviđa važnost vlastitog sudjelovanja i odgovornosti za svoju budućnost i budućnost onih koji iza njih dolaze. Sve više ljudi uviđa manipulaciju, dugotrajno provođenu kroz samo naizgled demokratski sustav, sustav koji su snagom pokradenog i korupcijom stečenog kapitala doslovce okupirale i zagadile međusobno umrežene interesne grupacije, između kojih su razlike samo kozmetičke. Nastavljamo borbu svojom stalnom i trajnom nazočnošću i zalaganjem za opće dobro, socijalnu i svaku drugu pravdu i društvenu obnovu, do konačne pobjede – objašnjavaju članovi pokreta te ujedno pozivaju sve građane da im se pridruže u zajedničkoj borbi u petak.

>>Prosvjed Occupy Croatia: Hrvatska nije na prodaju!

Komentara 22

OB
-obrisani-
18:36 12.02.2013.

Na zalost ,taj pokret je vec odavno infiltriran....Znaju banksteri dobro sto rade

CR
Cro10a
22:27 12.02.2013.

vlast se "ruši" na izborima a ne nekakvim "occupy" prosvjedima, čitava ta glupost je propala još prošle godine...oni su ko fol anti globalisti anti kapitalisti i te fore a svi nose guy fawkes maske čiju licencu ima warner bros...mislim bez mozga...idemo na kavu pa do ručka na prosvjed

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
16:22 12.02.2013.

Naš HDZ ima plan za izlaz iz krize. Plan o 20 smjernica koje će povesti narod i gospodarstvo ka svjetlu na kraju tunela. vaš Voljeni HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije