Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Našalili se

Očajni roditelji dali oglas u kojem prodaju kćer zbog rasta "švicarca"

franka
njuskalo.hr
12.08.2011.
u 18:56

Roditelji su toliko ogorčeni zbog rasta švicarskog franka da su na "prodaju" dali svoju 22-mjesečnu kćer Franku. Riječ je, dakako, o šali.

Koliko su Hrvati ogorčeni zbog divljanja švicarskog franka, dokaz je i oglas koji je danas objavljen na njuskalo.hr. Ogorčeni roditelji dvije djevojčice iz Viškova kraj Rijeke odlučili su prodati svoju mlađu kćer Franku kako bi otplatili kredit.

Riječ je, naime, samo o šali očajnih roditelja koji više ne znaju kako otplaćivati stambeni kredit koji su podigli u "švicarcima".

- Prodajem veselu i dražesnu mlađu kćer, stara 22 mjeseca, koja se uistinu pravim imenom zove Franka (ironije li velike). Razlog prodaje - problemi sa stambenim kreditom u švicarskim francima (CHF) koji mogu zaprijetiti deložacijom dvjema obiteljima, našoj obitelji i obitelji suprugovih roditelja (2 hipoteke). Budući da imamo dvije kćeri (starija je rođena 11/2007. godine, tadašnji tečaj CHF/kn = 4,40), supruga i ja odlučili smo barem jednoj kćeri omogućiti normalan život. Nadamo se da će Franka doći u dobre ruke te da će igrom slučaja i ona imati lijep život. Prednost dajemo kupcima iz Njemačke, skandinavskih zemalja, Australije, Kanade i državljanima ostalih pravno i ekonomski uređenih država koji ne žive niti planiraju živjeti u jadnoj, korumpiranoj i nepravednoj Hrvatskoj u kojoj jedino bankarski sustav ostvaruje profit i visoku dobit - stoji u oglasu.

- Franka, rođena 10/2009. godine (tadašnji tečaj CHF/kn = 4,77), poželjno, pametno, razigrano, ponekad i nemirno dijete, voli jesti i spavati, a primjećujemo da voli i putovanja, ali kako za putovanja nema novaca jako je zadovoljna i s običnim izletima u prirodu. Radoznala, prekrasno drži olovku u ruci i voli šarati po papiru, rukama, nogama, zidovima i namještaju. Rijetko bolesna, dobro se nosi s prehladama, a kao veliki plus navodimo da je preboljela vodene kozice. Jako skromna, bez problema nosi tenisice i sandale od starije sestre i ne žali se kada ljeti hoda bosa). Nije jako vezano uz roditelje jer njeni visokoobrazovani roditelji rade od jutra do mraka, pa će prilagodba na novu obitelj biti vrlo jednostavna. Na radiju joj puštamo samo stranu glazbu, pa vjerujemo da već zna pričati 3-4 strana jezika. Dijete možete pogledati samo neradnim danima na Viškovu pored Rijeke, a osim švicarskih franaka primamo i eure i kune. Cijena (poput kamatne stope, nije fiksna): 164.380 CHF + naknada za raniju otplatu kredita - piše između ostaloga u bizarnom oglasu.

Roditelji su se zahvalili svojim "sponzorima", odnosno Zagrebačkoj banci koja ima je, kako pišu, "sedam puta u četiri godine povisivala kamatnu stopu", Općini Viškovo, Ustavnom sudu RH, guverneru HNB-a Željku Rohatinskom, HDZ-u, Ivi Sanaderu, Jadranki Kosor, SDP-u, HNS-u, IDS-u, HSLS-u i ostalima.

Cijeli oglas možete pročitati ovdje.

Komentara 67

MI
miso
21:08 12.08.2011.

Postoji ona narodna: \'U svakoj šali, malo šale\'.

OB
-obrisani-
21:41 12.08.2011.

kakva neslana sala! nije joj mjesto ni u novinama ni u najgoroj fantaziji. no veliki je svijet i sto je nekome normalno to je drugome nenormalno. Kazu cim se pametan srami tim se glup dicsi!

JA
jamadolac
21:03 12.08.2011.

Ovo je šala neozbiljnih roditelja ... danas ... a sutra !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije