Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popuštanje?

Obrat: Vlada će udovoljiti nekim zahtjevima sindikata oko ZOR-a

referendum (1)
Pixsell
12.06.2010.
u 12:56

Sindikati su naime izbjegavali dolaziti na razgovore u Vladu, ali Vlada će očito udovoljiti nekim od važnijih zahtjeva.

Kako doznajemo, Vlada će unatoč protivljenju sindikata i prikupljanju potpisa za referendum u saborsku proceduru uputiti Zakon o radu s tri amandamana sindikata na ZOR.

Te izmjene ZOR-a je nužno provesti, smatraju u Vladi,  jer se radi o radnim mjestima, ali i isplati plaća i mirovina koji bi u protivnom došle u pitanje.

U Vladi smatraju da će tako ugraditi najvažnije zahtjeve sindikata. No, zaboravljaju da je glavni zahtjev sindikata bio da se ZOR povuče iz procedure. 

Podsjetimo, sindikati su izbjegavali dolaziti na razgovore u Vladu, a prije nekokliko dana su ipak sjeli s premijerkom, ali su razljućeni njezinim izjavama da su nadomak dogovoru, prekinuli pregovore.

Premijerka Jadranka Kosor odbila je komentirati činjenicu da su sindikati uspjeli u nekoliko dana prikupiti gotovo 250 tisuća potpisa kao što je odbila komentirati što će se dogoditi ako uspiju prikupiti potrebnih 450 tisuća potpisa za pokretanje referenduma o ZOR-u.

Odbila je odgovoriti na pitanje kako komentira izjavu predsjednika Ive Josipovića da simpatizira referendum te da će dati potpis ovisno o rezultatima pregovora, posebno ako pregovori ne budu uspješni.

Komentara 46

NU
number23
09:18 13.06.2010.

Dat će Ivo potpis jer se nada da bi i Sevka mogla njemu nešto dati...hahah

DI
dr-ivek
14:21 12.06.2010.

12.06.2010. u 13:36h venlo@ je napisao/la: Yebate, koliko debila izranja iz mulja!?! Gdje vas produciraju takve? Koji kreten može biti protiv radničkih prava??????????? ####################################################### venlo , oni koji su uhljebljeni uz pomoć rodbinskih veza. znaš kako rodijaci funkcioniraju u ovoj državi . :o)

DU
Deleted user
22:28 12.06.2010.

Očito su besposličari ili oni koji ne žive od svoga rada ( političke sponzoruše? ) protiv potpisivanja za referendum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije