Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje navijaču

Obrana traži izdvajanje policijskih snimki jer tvrdi da su montirane

nikica marović
Davor Kovacevic/NoviList/Pixsell
21.12.2010.
u 15:48

Počelo suđenje Nikicu Maroviću (20), optuženom da je bacio topovski udar, zbog čega je policajac ostao bez oka

ZAGREB - Ne osjećam se krivim! - kazao je Nikica Marović (20), kojem je danas na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog općeopasne radnje. Optužnica ga tereti da je 1. svibnja ove godine, na stadionu u Maksimiru, tijekom odigravanja utakmice između NK Dinama i NK Hajduk bacao bengalke i tzv. topovski udar. Topovski udar je u jednom trenutku eksplodirao, uslijed čega je interventni policajac Kristijan Trotker ostao bez oka.

Marovićev odvjetnik Nenad Šakre odmah na početku suđenja zatražio je da se iz spisa izdvoje policijske snimke nereda jer tvrdi da su montirane. Škare je pojasnio kako iz podataka u spisu proizlazi da je snimku napravio policijski djelatnik iz Delnica.

- No, uz to stoji opaska da je on to snimio kao građanin. Zbog toga tražim da se taj svjedok pozove te da objasni je li on na utakmici bio kao građanin ili kao djelatnik policije - kazao je Škare.

Zatražio je i da se saslušaju policajci koji su radili kompilaciju snimki te policajac koji je snimio bacanje topovskog udara. Nadalje, branitelj tvrdi da je na osnovi tih montiranih snimki Marović identificiran pa je tražio da se one izdvoje iz spisa kao nezakonit dokaz. Njegovom se zahtjevu usprotivila tužiteljica Duška Leko Ujvari, objasnivši kako se ne radi o “montiranoj” nego objedinjenoj snimci nereda na sjevernoj tribini. O zahtjevu obrane sudsko vijeće odlučit će nakon saslušanja svjedoka.

Komentara 7

OB
-obrisani-
15:59 21.12.2010.

- No, uz to stoji opaska da je on to snimio kao građanin. Zbog toga tražim da se taj svjedok pozove te da objasni je li on na utakmici bio kao građanin ili kao djelatnik policije - kazao je Škare. .......................... Nebitna stvar , bitno da je napravljen snimak

PI
pietrogross
17:21 21.12.2010.

dakle,postoje tri vrste ljudi. bogati,siromasni,i oni koje bogati placaju da drze pod kontrolom siromasne kao sto su policija,vojska i ostali organi koji rade na tome.ali gospodo,tako je to u cijelom svijetu,nije to samo hrvatski slucaj.uostalom prisjetite se henrika 8,ili nesto u blizoj povijesti suca roy beena.

TO
tonkica
16:51 21.12.2010.

bit ce da ta nasa policija sustavno godinama nepravedno progoni navijace DInama. Jer eto oni nikada nisu napravili nered na stadionu, zapalili auto sa ST registracijama, kamenovali tramavaj ili nedaj boze napali djelarika PU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije