Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje tadiću

Obrana: Iskaz Branka Hrvatina je neistinit

drago tadić
Žarko Bašić/PIXSELL
22.02.2013.
u 21:20

USKOK smatra da je Tadiću dokazano to za što ga se optužnicom tereti, a nepravomoćna presuda bit će objavljena iduće srijede

– Smatramo da je nedvojbeno utvrđeno da je Drago Tadić počinio to za što ga se optužnicom tereti. Za njega postoji niz otegotnih okolnosti, a svojim koruptivnim ponašanjem Tadić je pokušao utjecati na najvišu sudsku instanciju u Hrvatskoj te je na taj način narušio povjerenje građana u pravosudni sustav Hrvatske. U tome je pokazao izrazitu upornost, pogotovo jer je iskazao stav da se novcem sve može kupiti – kazao je, među ostalim, Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a u svom završnom govoru na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje se zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš sudi Dragi Tadiću.

Petković je detaljno analizirao provedene dokaze, navevši kako su snimke tajno snimljenih razgovora u suglasju s iskazima svjedoka te Tadićevom obranom, na koncu zatraživši osuđujući presudu. Tadićeva obrana, očekivano, imala je sasvim suprotan sav smatrajući da ni jedan provedeni dokaz ne upućuje na to da je Tadić bio vođa i organizator grupe kojoj je cilj bio podmititi više osoba te sudaca Vrhovnog suda kako bi se utjecalo na konačni ishod slučaja Glavaš. Jadranka Sloković, Tadićeva braniteljica, kazala je kako Tadića jedino tereti iskaz Branka Hrvatina, predsjednika Vrhovnog suda, koji je, po stavu obrane, nevjerodostojan i neistinit. – Taj je iskaz pun kontradiktornosti, a Hrvatin je razgovor s Tadićem kojeg je prijavio Mladenu Bajiću, iskoristio zapravo kako bi prikrio neka svoja postupanja – oštra je u ocjeni Hrvatinova iskaza bila J. Sloković.

Objava presude zakazana je za srijedu.

>> Svjedok: \'Mršavi čovjek je nazvao Tadića, a onda mi dao 50.000 eura\'

Komentara 1

DU
Deleted user
23:48 22.02.2013.

ovaj tadić je sigurno postao bogat bez pomoći slavonskog despota glavaša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije