Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLIKO ZARAĐUJU?

Objavljene plaće: Učitelji i nastavnici s najvišim statusom imaju plaću 11.892 i 12.217 kuna

13.12.2022.
u 06:39

Nastavnici i profesori u srednjim školama Hrvatske koji nisu ostvarili nikakvo napredovanje u listopadu su primili prosječnu neto plaću, prema objavljenim podacima iz Ministarstva obrazovanja, u iznosu od 9061 kunu, odnosno prosječnu medijalnu plaću u iznosu od 9044 kune

Komentara 66

CR
crocro
07:35 13.12.2022.

Unatoč svemu njihove vođe će ih opet pobuniti i navoditi na štrajk, jer nikada dosta. Oni se ne okreću oko sebe i priznaju da postoje i ostale kategorije djelatnika bez kojih također država ne može funkcionirati a oni misle kako su jedini i najvažniji. Dajte neka se malo urazume i spuste loptu na zemlju. A upravo nas učetelji, nastavnici i sl. uče kako su svi ljudi jednako vrijedni. A eto, oni se osjećaju vrijednijima i najvrijednijima jer bez njih nema obrazovanja. Nije to u redu i ne može se tako mjeriti njihovo značenje u društvu. Dajte objavite i pune plaće svih sindikalnih vođa pa da vidimo koji su njihovi motivi za stalne proteste i prijetnje štrajkovima i ucjenama vladi?

KO
koraknaprijed
06:53 13.12.2022.

Zaboravili ste dodati u zadnjih 10 godina imamo 20 % manje učenika a preko 50% više učitelja,nastavnika i profesora.Imali itko logicno obrazloženje za to i po čemu su zaslužili tolike povišica?

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
07:10 13.12.2022.

A djece sve manje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?