Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz 1993. godine

Objavljena dosad neviđena snimka granatiranja i rušenja Starog mosta u Mostaru

Mostar: 15. godišnjica uvrštenja Starog mosta na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske baštine
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
07.05.2023.
u 10:27

Safet Oručević, direktor Centra za mir i multietničku suradnju i bivši gradonačelnik Mostara, kazao je kako je snimka slučajno otkrivena te kako potvrđuje presudu Haškog tribunala koja se odnosi na rušenje Starog mosta

Jedinstvena organizacija boraca grada Mostara (JOB) i Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara objavili su dosad neviđenu snimku granatiranja i rušenja Starog mosta u Mostaru snimljenu 8. i 9. studenog 1993. godine, navodi Agencija Anadolu

"Granatiranje Starog mosta snimila je posada Hrvatske vojske s utvrde na kulama brda Hum iznad grada. Njihova kamera kontinuirano prati putanje više od 50 projektila koje ispaljuje tenk HVO-a s lokaliteta Stotine. Video prikazuje i trenutke kada članovi posade radiovezom navode posadu tenka da izvede što preciznija gađanja", navode organizacije. 

Safet Oručević, direktor Centra za mir i multietničku suradnju i bivši gradonačelnik Mostara, kazao je kako je snimka slučajno otkrivena te kako potvrđuje presudu Haškog tribunala koja se odnosi na rušenje Starog mosta.

"Ponosan sam danas na činjenicu da od prvog dana ovog stravičnog rušenja nikada nismo optuživali hrvatski narod nego monstrume koji su ovo naredili i izvršili. Ponosan sam što smo Stari most odlučili graditi zajedno sa svjetskom bankom i UNESCO-om još 1997. i što je pored brojih zemalja koji su sudjelovale u izgradnji, hrvatska Vlada na čelu sa premijerom Račanom došla u Mostar i podržala ovaj projekt, Stari most - spomenik mira", poručio je. 

VIDEO Obelikse, jesi to ti?! Na Pagu natjecanje u staroj vještini, posebno se istaknuo jedan natjecatelj

Komentara 28

BR
Brandfackel2
12:00 07.05.2023.

Ova snimka je iz iste radionice kao i ona petokolonaška iz Latinice o silovanju nepostojeće muslimanke koja sad "živi u Švedskoj"...

Avatar Korto Malteze
Korto Malteze
12:32 07.05.2023.

Tko je otjerao Hrvate u rat s Bošnjacima u trenutku velikosrpske agresije? To su jedino mogli biti ostaci jugoslavenskih tajnih službi.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
11:19 07.05.2023.

Stari most su srušili muslimani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije