Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP:

"Objavite i spotove o negativnim posljedicama ulaska u EU"

HSP-ovo predstavljanje u IV. izbornoj jedinici  (1)
Marko Mrkonjić/PIXSELL
02.11.2011.
u 15:16

Za HSP su spotovi o EU stupidni i sramotni, pogotovu oni koji propagiraju da će Hrvati moći raditi u EU, što je znak da RH ne može zaposliti svoje ljude

HSP je apsolutno protiv ulaska Hrvatske u EU, politički, stoga što RH ulazi u sustav gdje sa svojih jedan posto udjela u Europskom parlamentu neće moći odlučivati ni o čemu, a gospodarski stoga što zemlje iz tzv. mediteranskog kruga sada "lančano propadaju", a na fondove sjedaju oni najveći unutar EU, stav je predsjednika stranke Danijela Srba. Novinarima je novi član vrha HSP-a Petar Šale objasnio zašto stranka podnosi prijedlog za ocjenu ustavnosti i od Ustavnog suda i HTV-a traže jednakopravan status kada je riječ o objavi propagandnih spotova o prednostima ulaska u EU.

– Javna televizija živi dobrim dijelom od pretplate, a pretplatnici nisu svi pobornici ulaska RH u EU pa stoga HSP traži da javna televizija emitira i HSP-ove spotove koji će građanima objašnjavati i negativne posljedice ulaska u EU. Primjerice, da proizvođači sira s Paga neće moći dobiti subvencije, osim ako razruše tradicionalne kamene zidove na pašnjacima – kaže Šale. Za HSP su spotovi o EU stupidni i sramotni, pogotovu oni koji propagiraju da će Hrvati moći raditi u EU, što je znak da RH ne može zaposliti svoje ljude, kao što to nije mogao učiniti Tito pa je podijelio svima putovnice.

– Jednako tako onda treba reći i da će u turizmu moći raditi Bugari i Rumunji, za dvostruko manje plaće, pa će tako sezonci iz Slavonije ostati bez sezonskih primanja u turizmu – kažu haespeovci. Srb i Šale upozoravaju hrvatsku Vladu da hitno mora naložiti DORH-u da zaštiti hrvatske nacionalne interese u Ini. Znaju i kako: do pravomoćne presude Sanaderu, glede optužbe da je primio mito i time predao veća prava mađarskom MOL-u, DORH treba blokirati imovinu Ini, kao i trgovanje dionicama.

– Treba samo ostaviti neblokiranim račune, da se Ini omogući normalno poslovanje, no država se treba pripremiti za slučaj da se sumnja na mito i sudski potvrdi, jer tada je ugovor ništavan, MOL dobiva novac koji je uložio, a RH se vraćaju dionice koje je prodala MOL-u – kaže Šale. Uz to, HSP zanima što se čeka s drugooptuženim u ovoj aferi jer kaznena djela uzimanja i davanja mita jednake su težine.

– Ostane li sve samo na Sanaderu, biti će to znak da je riječ tek o političkom obračunu, a ne o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa – smatraju u HSP-u.

Ključne riječi

Komentara 142

UK
Ugo Kajvez
17:14 02.11.2011.

Bravo !!! ........... bar netko ima m**a progovoriti javno ..................

BM
Boris Markovic
17:49 02.11.2011.

@AlanFord: Ako si visoko obrazovan, sposoban a u Hrvatskoj ti je tesko zbog toga sto nemas dovoljno veza, Hrvatska u EU je bolja za tebe licno.

LU
Lujo123
16:39 02.11.2011.

Potpisujem!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije