Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOHRANA MAJKA JE BOLESNA

Obitelji iz Škabrnje i dalje hitno potrebna pomoć: Petero djece uči u sobi punoj gljivica

Teška situacija obitelji Matijević
Foto: Privatni album
1/7
27.09.2023.
u 13:15

Primaju pomoć Hrvatskog Zavoda za socijalni rad i Centra za socijalnu skrb, koji je provjerio i utvrdio njihove teške uvjete i naveo da im je pomoć žurno potrebna.

I dalje traje akcija za pomoć teško bolesnoj samohranoj majci petero maloljetne djece iz Škabrnje pokraj Zadra, čiji je zakoniti suprug i otac djece preminuo 2021. godine od teške bolesti, odnosno četvrtog jakog moždanog udara. Suprug samohrane majke i otac njihovo petero djece bio je hrvatski branitelj, a za obitelj su pismenu i usmenu preporuku dali Župnik Don Ivan Rončević, Hrvatski Zavod za socijalni rad, Hrvatski Branitelji Dalmacije i Hrvatska Udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima, a podržali su ih i brojni mediji.

Akcija prikupljanja pomoći traje do petka 29.09.2023, pa tom prilikom Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima za obitelj Matijević organizira prikupljanje nekvarljive hrane, higijenskih potrepština, laptopa, mobitela, kućanskih aparata, bilježnica, školskih torbi, pernica, novčanih sredstava za vanjsko i unutarnje uređenje kuće i sve najosnovnije potrebe, te sve ono što treba jednoj majci i njeno petero maloljetne djece školaraca. Također, prikuplja se materijal za uređenje kuće i saniranje gljivica po zidovima, rupa u zidovima i vlage. Odjeće i obuće je došlo previše, stoga iz Udruge mole da se to ne donosi.

Foto: Privatni album

Sve navedeno i drugo što želite darovati možete dostaviti na adresu: HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA, skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Ivekovićeva ulica 35, kvart Donje Svetice, Zagreb 10000, 1. kat. Dočekat će vas volonteri i predsjednik Udruge. Za svaku donaciju možete odmah dobiti potpisanu i ovjerenu potvrdu. Prikupljanje pomoći provodit će se na navedenoj adresi u srijedu 27.09.2023 i četvrtak 28.09.2023. od 14:00 do 20:00 sati.

Nakon akcije, prikupljene donacije organizirano će se odvesti u Škabrnju kod obitelji Matijević u petak 29.09.2023, uz prisustvo navedenog Župnika, raznih medija, predstavnika Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, volontera HUPŽNDS-a i mnogih drugih, a sve će biti medijski popraćeno. Izvještaj o prikupljenom novcu, stvarima, paketima i ostalom bit će predan obitelji Matijević, te dostavljen nadležnim tijelima, Župniku i medijima.

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, radi se o obitelji koja živi u iznimno teškim uvjetima, što su potvrdili iz Zavoda za socijalni rad i lokalni Župnik, predstavnici medija te Hrvatski Branitelji Dalmacije koji su obišli obitelj i uvjerili se da je njihova priča, na žalost, istinita. Bez oca su ostali 2021. godine, a majka Andrijana ima ozbiljnih zdravstvenih problema, posvjedočila je obiteljska liječnica. Andrijani je put u bolnicu na kontrole i pretrage otežan činjenicom da skrbi za petero maloljetne djece, kao i to što ne vozi, a Škabrnja s 18 kilometara udaljenim Zadrom nije dobro povezana autobusnim linijama.

Djeca, četiri kćeri u dobi od 7 do 15 godina, te 10-godišnji sin, imaju dobre ocjene i dobivaju pohvale u školi usprkos teškim uvjetima. Uče u malom prostoru svi zajedno punom gljivica i u crnim zidovima, jer nemaju mogućnosti niti pokrečiti zbog teškog financijskog stanja. Primaju pomoć Hrvatskog Zavoda za socijalni rad i Centra za socijalnu skrb, koji je provjerio i utvrdio njihove teške uvjete i naveo da im je pomoć žurno potrebna.

Na pitanje što bi im sve bilo potrebno, Andrijana Matijević navodi: hrana, higijenske potrepštine, peć na drva, drva za ogrjev oko 8 - 10 metara, kućanske aparate, mobitel - jer djeca daleko putuju u školu pa da se mogu javiti, tenisice broj 34 za najmlađu kćer, kao i tenisice broj 39 i 42 za nju i ostalu djecu. Sin Andrija volio bi imati kopačke za nogomet broj 39, rukavice broj 5, bilježnice, pernice, školske torbe, tenisice za tjelesni, za uređenje kuće, saniranje vlage, gljivica i rupa u zidovima i na zidovima - materijal. Andrijana je zamolila ako se može naći netko tko je voljan pomoći laptopom za najstariju kćer koja je 1. razred gimnazije.

GALERIJA Teška životna situacija obitelji Matijević

Teška situacija obitelji Matijević
1/14

Ukoliko niste u mogućnosti napraviti fizičku donaciju na adresi, možete uplatiti željeni iznos na navedeni račun:

Sukladno punomoći ovjerenoj kod Javnog Bilježnika Josipa Zubčić iz Zadra, broj: OV-247/2023 od 08.09.2023 koju je ovjerila gosp. Andrijana Matijević, kao i pismene i usmene preporuke svećenika Don Ivana Rončevića, pomoć za obitelj Matijević na zamolbu iste možete izvršiti na račun u Erste&Steiermärkische Bank d.d.

IBAN: HR4824020061101034912.

Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS 

SWift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22 

model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

Do sada je prikupljeno 24.540,00 eura. U akciju se uključio i general Ante Gotovina, te su hrvatski branitelji iz Zadra i Trogira prošli petak dovezli pun kombi.

Komentara 1

G1
Gustav 13
14:42 27.09.2023.

Zalosno da uvijek gradjani moraju prikupljati pomoc, umjesto da se drzava pobrine za takve slucajeve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije