Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan poslije

Obitelj shrvana: U našoj je kući ostala samo tuga

nesreća u rijeci (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
11.12.2011.
u 19:10

Imam unuka, a nemam ga, imam zeta, a nemam ga, jako je loše, kazao nam je neutješni djed

Što da vam kažem, jad i bijeda. Imam unuka, a nemam ga, imam zeta, a nemam ga, jako je loše. Dolazi nam rodbina, u kući je ostala tuga – kazao je u nedjelju djed četverogodišnjeg dječačića kojeg je u subotu kasno poslijepodne u Ulici Rudolfa Tomšića u riječkom naselju Banderovu kamionom pregazio vlastiti otac, 25-godišnji H. B. Mališan je potrčao ocu ususret, no spotaknuo se i završio pod kotačima očeva kamiona koji je u tom trenutku vozio unatrag, u dvorište obiteljske kuće.

Bio je živahno dijete

Posve zbunjen i u šoku, djed, razumljivo, nije bio voljan govoriti o ovoj stravičnoj obiteljskoj tragediji, dodao je tek da su malenog svi obožavali, opisavši ga kao izrazito živog, hiperaktivnog mališana. – Valjda se tako moralo dogoditi – kazao je neutješni djed. Dan poslije u Ulici R. Tomšića vladala je nepodnošljiva, olovna tišina, rijetki susjedi nijemo su prolazili pokraj kuće gdje se nesreća dogodila. Shrvanim roditeljima istog je dana pružena liječnička pomoć, otac je odvezen na psihijatriju, no, kako nam je jučer potvrdio predstojnik Klinike za psihijatriju prof. dr. Đuliano Ljubičić, nakon primljene terapije pušten je kući.– Došao je k nama kao hitan slučaj, no nakon pružene pomoći nije zadržan u bolnici. Za njega je u ovim teškim trenucima puno bolje da bude s obitelji – kazao je prof. dr. Ljubičić dodajući da je u svojoj praksi doživio nekoliko takvih slučajeva.

– Ovo je toliko tragičan slučaj, nije riječ ni o kakvoj patologiji. Dječakov otac sada je u stanju teškog stresa i žalovanja, koje može potrajati godinu dana, onda nastupa depresija koja se može prometnuti u PTSP – objasnio je prof. dr. Ljubičić. Na pitanje kako se u ovako teškim trenucima može pomoći mladoj obitelji, koju je zadesila tragedija, prof. dr. Ljubičić ističe da će im svakako biti nužna zajednička terapija.

Psihološka pomoć obitelji

– Jasno je, morat će im se pružiti obiteljska psihološka pomoć, moguće i kroz psihoterapiju. U takvim je slučajevima dobrodošla i duhovna pomoć – kaže dr. Ljubičić. Mlada i, kako susjedi kažu, vrijedna obitelj ima i šestomjesečnog sinčića. Ako dođe do procesa, sud može oca proglasiti krivim, ali ga ga osloboditi kazne jer je već kažnjen...

Komentara 19

Avatar morski covik 3
morski covik 3
19:41 11.12.2011.

RIP mali... Jadan Otac, jadni ljudi... Poludim kad se ovako nesto desi.

AN
Antun1973
19:44 11.12.2011.

Jucer sam procito ovu tragediju i tuzan sam jos i danas, stalno mi u glavi kako je toj obitelji tesko posle toga. kak sam vec napiso, da sam i ja otac takvoga malisana od 5 godina i Vozac sam velikoga kamiona strasno nemam rijeci.

AN
Antun1973
19:23 11.12.2011.

Boze sacuvaj da se bilo kome ovakvo sto dogodi a ne da se pogazi svoje rodjeno djete. Nemojte suditi gdje necete htjeti sami bit osudjeni. Moja velika sucut ovoj obitelji. Tuzno nemam rijeci. Boze primi ovo siroce u svoj raj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije