Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U pratnji obitelji

Obitelj Đure Brodarca bojkotirala HDZ-ovu komemoraciju

brodarac (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/6
14.07.2011.
u 08:52

Županijska organizacija HDZ-a danas je organizirala komemoraciju za svog dugogodišnjeg člana i dužnosnika koju je obitelj Brodarac bojkotirala

Tijelo preminulog Đure Brodarca dovezeno je sinoć oko 23 sata, u pratnji obitelji, u Sisak, a pokop će biti u petak u 17 sati na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku.

Uz nazočnost visokih stranačkih dužnosnika, saborskih zastupnika i predstavnika koalicijskih partnera, počast Đuri Brodarcu odana je na komemorativnoj svečanosti koju je u Sisku organizirala Županijska organizacija HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. Uime premijerke Jadranke Kosor i Sabora sućut je članovima njegove obitelji te političkim i ratnim prijateljima izrazio potpredsjednik Sabora i ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Jarnjak.

– Đuro je u Domovinskom ratu bio uvijek među prvima i imao sam u njega puno povjerenje kao vođu jer je bio vrijedan i pouzdan. Nikad ga nisam zatekao u skloništu nego među braniteljima. Znao je govoriti da je stranka iznad svega te da bez HDZ-a i pokojnog predsjednika Tuđmana ne bi bilo Hrvatske, ali ne bi je bilo ni bez ljudi poput Đure Brodarca – rekao je Jarnjak.

Hebrang: Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja ide pogrešnim putem

– Nažalost, bitke Đure Brodarca nisu završile krajem Domovinskog rata. On je umro kao nevin čovjek. Moramo biti ponosni na Đuru, koji je bio general pobjedničke vojske. Obranu svoje čestitosti on je stavio ispred svog života – u prigodnom je govoru rekao ministar hrvatskih branitelja Tomislav Ivić.

O ratnom načelniku Policijske uprave sisačko-moslavačke i prvom županu Sisačko-moslavačke županije na komemoraciji je govorio predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivan Šantek. On je spomenuo da će ime i djelo Đure Brodarca ostati svijetli primjer domoljublja i žrtve. Komemoraciji na kojoj je otvorena i knjiga žalosti nisu bili nazočni članovi obitelji Brodarac, ali je Šantek priopćio da su im predstavnici HDZ-a sućut osobno izrazili u srijedu navečer.

Otvaranjem knjige žalosti, počast Brodarcu odaju članovi sisačkog UHDDR-a i drugi sisački branitelji. Kako je rekao predsjednik udruge Jurica Devčić, više je razloga da mu upravo UHDDR oda posebnu počast i zahvalnost. Brodarac je, naime, bio prvi predsjednik sisačkog UHDDR-a od 1993. godine te ostao počasni predsjednik udruge sve do smrti.

Sisak je od sinoć izlijepljen brojnim plakatima kojima se odaje počast dugogodišnjem županu i načelniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a Siščane je dirnulo i skandiranje navijača Dinama u 67. minuti sinoćnje utakmice na Maksimiru. Naime, Đuro Brodarac preminuo je u 67. godini.

U Domu branitelja otvorena je i knjiga žalosti.

Komentara 94

DA
darko9
12:16 14.07.2011.

kad date svoj glas kukuriku koaliciji tek onda ste u dubokim govnima

Avatar seneka
seneka
13:05 14.07.2011.

Hebrang je jedamput rekao istinu,i već ga čeka blamaža kod SuperHIKa. Inače generalu slava i laka hrvatska zemlja.

B2
bordon 2
20:52 14.07.2011.

Ovo je dno dna!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije