Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grad u kaosu

Obilne kiše potopile Rim, muškarac se utopio u stanu

rim (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
Autori: mvi/VLM, st
20.10.2011.
u 12:45

Spasilačke službe primile su više od 5000 poziva, drveće se rušilo, podzemna je željeznica potopljena, a čak su se i neke ceste urušile

Jedna osoba poginula je u snažnoj grmljavinskoj oluji i jakoj kiši koje su jutros u Rimu uzrokovale poplave, srušile drveće i spriječile tisuće Rimljana da stignu do svojih radnih mjesta.

Nesretni muškarac utopio se u svom suterenskom stanu. Vatrogasci su iz podrumskih prostorija izvukli tijelo 32-godišnjeg imigranta iz Šri Lanke. U podrumskim prostorijama je živio sa ženom i kćerkom koje su ostale žive, dok se na njega srušio zid pod pritiskom vode. Policija je spasila desetke Rimljana iz prizemnica.

Tijekom oluje spasilačke službe primile su više od 5000 poziva, drveće se rušilo, podzemna je željeznica potopljena, a čak su se i neke ceste urušile.

Privatne škole u Rimu pozvale su roditelje da svoju djecu zadrže kod kuće jer su učionice poplavljene, a ceste u blizini škola neprohodne.

Satima nakon što je kiša prestala, automobili u predgrađu Rima ostali su zarobljeni u velikim prometnim gužvama.

Nevrijeme koje je u četvrtak ujutro pogodilo Rim ostavilo je posljedice potresa. Zbog toga će, kako je najavio, rimski gradonačelnik Gianni Alemanno zatražiti uvođenje izvanrednih mjera. Više od 7000 gromova i 120 milimetara kiše sručilo se na Rim danas ujutro u samo dva sata.

Alemanno je izjavio kako se situacija normalizirala u posljepodnevnim satima, ali vremenske prognoze ne obečavaju ništa dobroga.

Na Rim bi se trebalo sručiti novo nevrijeme. Mnoge škole su ostale zatvorene, promet je bio paraliziran, a sada postpoji opasnost da će s novom kišom porasti vodostaj rijeke Tibar, koja bi mogla izaći iz korita. Tibar je pod posebnom prismotrom. Zbog nevrijemena je predsjednik republike Giorgio Napolitano morao odgoditi na nekoliko sati svoje putovanje u Pisu.

Ključne riječi

Komentara 3

KA
karlovcankica
15:45 20.10.2011.

aha..to ih Bog kazni sto otimaju tudju imovinu!

OB
-obrisani-
15:55 20.10.2011.

ajme Ano, šta te spopalo?

OB
-obrisani-
13:23 21.10.2011.

T je posljedica globalnog zagrijavanja.Procitao sam negdje da ce se nivo mora dici za 8 metara u sledecih 50-100 godina.Pa svi vi koji zivite na niskoj nadmorskoj visini razmislite dobro,ako ne zbog sebe onda zbog svoje djece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije