Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSTVO

Obespravljenim radnicima obećanja ne mogu platiti grijanje

gajfm
M.Šantoši/Pixsell
25.11.2011.
u 15:11

Političari se hvale uspjesima, pa zar je uspjeh da građani ostaju bez posla i bez plaća, ogorčeno pitaju radnici

Slatina – Dva mjeseca nakon nesvakidašnjeg susreta s tada jedinim novim vlasnikom Gaj FM-a Goranom Šoićem, na kojemu je 218 radnika prihvatilo prijedlog poslodavca i podnijelo dragovoljne otkaze ugovora o radu te se odreklo prava na naplatu tri neto neisplaćene plaće, stanje u prezaduženom slatinskom drvoprerađivačkom poduzeću nije se promijenilo.

Bez plaća 8 mjeseci

– Osam mjeseci živjeli smo bez plaća, vjerujući obećanjima novog vlasnika Šoića, da će nam početkom studenog isplatiti 4,5 plaća te započeti s novim zapošljavanjem. Dolazi zima, troškovi života rastu, pa više nemamo čime plaćati struju, grijanje, hranu… Političari se na predizbornim skupovima u Slatini hvale velikim uspjesima, pa zar je to uspjeh da građani ostaju bez posla i bez plaća, ogorčen je M. H., jedan od 52 radnika koji su u Gaj FM-u ostali u stalnom radnom odnosu i kod kuće čekaju poziv na posao te toliko potreban novac.

Otkako je u ožujku poduzeće ostalo bez struje i vode, strojevi su zaustavljeni, ne radi se, pa je stalno zaposlenima još teže od radnika koji su završili na Zavodu za zapošljavanje jer su nezaposleni ostvarili pravo na isplatu 70 posto plaća koje su imali.

Sindikat poslodavcima dao rok od 10 dana

– Stalno požurujemo novog direktora g. Velu da razriješe probleme koje imaju s bankom te pokrenu strojeve kako bi radnici mogli raditi i zaraditi. Čekat ćemo još najviše desetak dana, a ako se u tom roku nešto ne promijeni nabolje, odlučit ćemo o nekim drugim mjerama kako bismo pomogli radnicima da dođu do svog novca i svojih radnih mjesta – kaže Šimo Orešković, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a.

Iz neslužbenih izvora doznajemo da se u jednoj poslovnoj banci rješava zahtjev novih vlasnika Gaj FM-a (Gorana Šoića, Paška Vele i Filipa Kettea) o reprogramiranju oko 90 milijuna kuna dosadašnjeg duga i oko 120 milijuna kuna kredita za novu investiciju u proizvodnji furnira koja bi trebala uposliti oko 500 radnika.

Ključne riječi

Komentara 1

TM
TM
11:21 26.11.2011.

Zakon o ovrhi za gradjane stupa na snagu odmah.Zakon o isplati placa stupa na snagu po ulasku Hrvatske u Evropsku Uniju.Sada razmisli sirotinjo koja ne dobivas placu dali ces glasati za EU ili ne.Tamo te cekaju jos gladniji jer smo mravi i kljune te tko god hoce a drzavni vrh ne vodi brigu o svom narodu,Jer te je vec izkljuvao i odbacio i nevredis nista.Sudovi stite samo lopove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije