Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Washington

Obamina vlada iz petnih žila lobira protiv Armenske rezolucije

Armenija genocid
Kongresna knjižnica
04.03.2010.
u 21:48

Obama je u predizbornoj kampanji obećao da će SAD pokolj Armenaca pri kaju I. svjetskog rata proglasiti genocitom. Sada lobira protiv te rezolucije.

Prozori na tri ureda u Washingtonu u noći s 4. na 5. ožujka dugo u noć bili su osvijetljeni iznutra. Predsjednik Barack Obama u Ovalnom uredu, potpredsjednik Joe Biden u svom krilu Bijele kuće, a ministrica Hillary Clinton u State Departmentu. Jednoga po jednoga kongresnika iz Predstavničkoga doma uvjeravalo se da ne glasuju u prilog Rezolucije i genocidu nad Armencima.

Obama je već ranije pozvao odbor za vanjsku politiku da rezoluciju ne usvaja, ali se demokrat Howard Berman, predsjednik toga odbora, oglušio o predsjednikov poziv. U srijedu mu se s istim tim zahtjevom obratila državna tajnica Hillary Clinton. Glasnogovornik Bijele kuće Mike Hammer javno je govorio da bi takva rezolucija ugrozila mirovi proces između Turske i Armenije. Berman je izabran iz dijela Kalifornije gdje je snažna armenska iseljenička zajednica.
Odbor koji zasjeda danas, ako taj prijedlog usvoji, a njegov je predsjednik preporuča, uputit će rezoluciju na usvajanje Predstavničkom domu. Nije posve jasno kako će se taj parlamentarni dom izjasniti.

Amerikanci ne žele naljutiti Tursku, važnoga saveznika na Levantu. Turska odbija bilo kakvu pomisao da je genocid Armenaca u prvom svjetskom ratu i nakon njega išta drugo do li fikcija. Tadašnji je američki predsjednik Woodrow Wilson 1919. godine poslao misiju sa zadatkom da se vrate s činjenicama. Tadašnji američki ambasador u Carigradu Henry Morgenthau objavljuje svoju knjigu s činjenicama koje se Turskoj ni danas ne dopadaju.

Turske su snage, otomanske, ali i one koje su se iz gubitničke otomanske vojske preobražavale u Atatürkovu vojsku sekularne Turske, jer su jedino tako mogle zadržati bilo kakvu državu, navodno prema drugim etničkim skupinama počinile strahote, pokolje, protjerivanja... Najviše su stradali etnički Armenci južno od Ararata. Navodno ih je ubijeno najmanjem 1,5 milijuna. Bolje nisu prošli ni Kurdi, kojih je od Armenaca.

Obama isključivo zbog saveznika, neophodnih u operacijama vezanima uz Irak i druge zemlje Bliskoga istoka, odgovaranjem od usvajanja te rezolucije krši obećanja iz predizborne kampanje da će SAD to što su u Turskoj ubili 1,5 milijuna Armenaca, SAD službeno nazvati genocidom.

Komentara 9

RU
Rumba
08:28 05.03.2010.

c@n@jisraM : Svaka pohvala autoru teksta na spomenuti članak ...

OB
-obrisani-
22:07 04.03.2010.

Obmana je obecao mnogo toga a niti jedno obecanje nije u potpunosti ispunio........A cime se sve to ONI nisu predstavljali!?!?!?! Mustafa Kemal Attaturk je Shepardi Zidov po podrijetlu.Isao u osnovnu skolu poznatu kao Semsi Effendi School koju je vodio Zidov Simon Zvi. Kripto Zidovi ( “Crypto Jews”) su kao skupina formirana u Solunu 1716. pod nazivom “Donmeh ”.Njihov vodja je bio Baruh Ruso (Baruchya Russo ),sljedbenik Sabbatai Zvi-a.Izdavali su se za muslimane,ali su u tajnosti ostali sljedbenici okultne Kabale.Oko 1900-te godine broj clanova Donmeha premasivao je 100.000.  1891 godine politicka grupa Donmeha formirala je Komitet Jedinstva i Progresa kasnije nazvan Mlado- Turci( Young Turks) .Ovom skupinom Zidova ( koji su glumili Turke ) rukovodio je slobodni zidar ( mason ) Emmanuel Carrusso uz pomoc kuce Rotschild.Tokom 1902. i 1907. godine \" Mlado- Turci \" su u Parizu odrzali dva kongresa na kojima su razmatrali i donijeli ideju o vojnom prevratu u Turskoj.1908. Zidovi  \" Mlado- Turci \" u pobuni primoravaju turskog sultan Abdül Hamida II da napusti prestolje.1914. presudno uticu na organizaciju \" Mlada Bosna \" i srpskog Zidova Gavrila Principa da atentatom u Sarajevu na austougarskog prijestolonasljednika princa Ferdinanda zapale iskru Prvog Svijetskog Rata.1915. godine zidovski Mlado- Turci organiziraju i sprovode PRVI SISTEMATSKI GENOCID u XX stoljecu i to nad armenskom krscanskom populacijom u Turskoj.Smatra se da je oko 1.500.000 krscana ubijeno, silovano, raseljeno i opljackano.. 1918 godine Mustafa Kemal \"Ataturk\" postaje predsjednik.1920. ruski zidovski boljsevici ( Lenin,Sverdlov,Trocki,itd...) dostavljaju Ataturku 10 milijuna rubalja u zlatu i podosta oruzja.... Knjiga \"Inner Folds of the Ottoman Revolution\" od Mevlan Zadeh Rifat tiskana 1929, jasno kaze da je armenski genocid isplaniran u kolovozu1910 i listopadu 1911 od strane komiteta Mlado-Turaka od kojih su veliku vecinu sacinjavali Zidovi protjerani sa Balkana. Vecinom iz zidovsko-\"muslimanskih\" sekti kao sto su Talaat, Enver, Behaeddin Shakir, Jemal, i Nizam .Ti sastanci su odrzani u masonskoj Grand Orient lozi u Solunu pod pokroviteljstvom Rothschilda.Nisu Turci odgovorni za taj holocaust kao sto ni Rusi nisu odgovorni za ukrajinski Holodomor.Zna se valjda tko je !!!

OB
-obrisani-
08:06 05.03.2010.

U vanjskoj politici Obama odrađuje treći termin G. Busha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije