Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"velika tajna"

Obamin otac bio je ruski špijun i zadrti komunist

'obama04_nnn_rad120912'
Foto: VL
1/4
13.09.2012.
u 13:00

Snovi o mom stvarnom ocu: Tako se zove 95-minutni film Joela Gilberta u kojem tvrdi da je brojnim fotografijama, snimkama i razgovorima "popunio rupe u Obaminu sjećanju".

Teško se prevario Barack Obama ako je mislio da su sve negativne priče o njegovoj prošlosti završene nedavnom pokušajem milijardera Donalda Trumpa da ponovno zainteresira javnost za rodni list i mjesto rođenja američkog predsjednika. Obama nije stigao u miru ni prespavati tu aferu, a nepuna dva mjeseca prije kraja njegove druge predsjedničke kampanje, plasirana je nova priča, ovaj put o predsjednikovu \"pravom ocu\".

Marksističke dogme

Naime, u The New York Postu je objavljen plaćeni oglas o prodaji DVD-a s dokumentarnim filmom \"Snovi o mom stvarnom ocu\", u kojem scenarist i redatelj Joel Gilbert tvrdi da je Obamin pravi otac Frank Marshall Davis, lider komunističke partije Amerike i sovjetski špijun. U 95 minuta dugom dokumentarcu opisuje se kako je Barack Obama kao dječak od deset godina na nagovor Franka Marshalla Davisa počeo učiti marksističke dogme te da su njegovi društveni, ekonomski i ideološki stavovi formirani na komunističkim idejama koje sada, dok sjedi u Ovalnom uredu, primjenjuje na Ameriku.

Različite teorije

– Tijekom prve predsjedničke kampanje 2008. javnost je postavljala pitanja o Barackovoj obiteljskoj pozadini, ekonomskim razmišljanjima, temeljima njegove političke ideologije. Tada je Obama napisao autobiografiju \"Snovi moga oca\" nudeći različite teorije o tome što nas očekuje od 44. predsjednika Amerike. Moj film pobija predsjednikove priče i donosi provjerenu istinu – rekao je autor Joel Gilbert.

Film počinje predstavljanjem \"pravog Obamina oca\" Franka Marshalla Davisa, a bajkom se naziva Obamina priča o ocu iz Kenije koji je uzgajao koze pa se poželio školovati u Americi. Dokazi se temelje na dvije godine istraživanja, brojnim fotografijama, snimkama i pokušajima da se popune rupe u Obaminu sjećanju iz djetinjstva i mladenaštva.

Frank Marshall Davis (1905. – 1987.) bio je član Komunističke partije SAD-a (CPUSA), propagandist u Chicagu i na Havajima, radio je kao pisac i pjesnik. FBI ga je punih 19 godina pratio i držao pod istragom te o njemu u svojoj arhivi čuvaju izvješće od 600 stranica. U slučaju nacionalne opasnosti FBI je imao otvorene ruke za njegovo uhićenje. Ubrzo se zbližio s novinarom Vernonom Jarrettom, ocem bivšeg supruga Obamine savjetnice Valerie Jarrette. Frank Marshall Davis seli se 1948. na Havaje, gdje je počeo pisati za komunističke novine Honolulu Record. Tamo upoznaje Obaminu majku. U svojim kolumnama prozvao je američki kapitalizam za početak Drugog svjetskog rata, osudio Marshallov plan, propovijedao preraspodjelu bogatstva, nacionalizaciju industrije i reformu državne zdravstvene zaštite. Autor filma tvrdi da su sve to ideje kojima je i Obama osvojio birače, posebno mlade ljude, te će njima uništiti zemlju.

Komentara 31

M3
Miške 3
13:42 13.09.2012.

Izborna godina.

BA
Bay
13:53 13.09.2012.

Pa ovu priču ni pas s maslom ne bi pojeo ...

Avatar flegmatik
flegmatik
15:09 13.09.2012.

Odnosno: talibani su novi Rusi ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije