Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog smrtne kazne

Obama telefonirao Putinu, ali Rusija ne želi izručiti Snowdena

barack obama,vladimir putin
Reuters/PIXSELL
13.07.2013.
u 17:43

Osiguravanje tribine za propagandu gospodina Snowdena bilo bi suprotno ranijim izjavama ruske vlade o neutralnosti Rusije, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney

Predsjednik SAD-a Barack Obama razgovarao je telefonski u petak kasno navečer sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom i od njega tražio da izruči bivšeg suradnika američke Nacionalne službe za sigurnost (NSA) Edwarda Snowdena koji se nalazi u moskovskoj zračnoj luci, javili su svjetski mediji.

– Dvojica dužnosnika konstatirala su važnost američko-ruskih odnosa i razgovarala o mnogim sigurnosnim i bilateralnim pitanjima, između ostalog o statusu Edwarda Snowdena i suradnji u cilju borbe protiv terorizma, u kontekstu idućih Olimpijskih igara u Sočiju – šturo su priopćili iz Kremlja. Snowdena Washington traži zbog otkrivanja tajnog prisluškivanja komunikacija diljem svijeta.

– Osiguravanje tribine za propagandu gospodina Snowdena bilo bi suprotno ranijim izjavama ruske vlade o neutralnosti Rusije – rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney. No, čini se da od Obamina zahtjeva Putinu neće biti ništa jer se ruski predsjednik nalazi pod žestokim pritiskom ruskog parlamenta i javnosti da napokon Snowdenu odobri azil. Glasnogovornik ruske Dume Sergej Nariškin kazao je kako postoji velik rizik da SAD Snowdena osudi na smrt.

– Rusija jednostavno nema pravo to dopustiti – kazao je Nariškin, koji ima veliku moć u ruskom parlamentu i blizak je suradnik Vladimira Putina.

– Snowden je borac za prava milijuna ljudi diljem svijeta – dodao je Nariškin.

>>Objavili novu fotografiju Edwarda Snowdena, želi ostati u Rusiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije