Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što s nepotrošenim novcem

Obama: Smanjit ćemo nezaposlenost novcem iz paketa privrednih poticaja

obama
Reuters
08.12.2009.
u 09:26

Obama danas treba održati veliki govor o stanju u gospodarstvu u kojem će objasniti na koji način smanjiti deficit koji sada iznosi 1,4 bilijuna dolara i kako vratiti 7,2 milijuna radnih mjesta izgubljenih u krizi.

Nepotrošeni novac iz 700 milijardi dolara vrijednog američkog paketa pomoći za tvrtke oštećene krizom mogao bi se iskoristiti za smanjenje američkog deficita i pomoć u  smanjenju nezaposlenosti, rekao je jučer američki predsjednik Barack Obama. Naime, za pomoć tvrtkama trebalo je manje novca nego što se očekivalo, izvješća pokazuju da će krizna sredstva biti niža za 200 milijardi dolara.

- Budući da su troškovi ispali manji od planiranog, ali opet ne preniski, znači da dio novca možemo odvojiti za smanjenje deficita. Pitanje je postoje li selektivni pristupi u davanju paketa pomoći tvrtkama, jer primjerice, pomažući male obiteljske tvrtke potičemo i zapošljavanje - zaključio je Obama koji danas treba održati veliki govor o stanju u gospodarstvu u kojem će objasniti na koji način smanjiti deficit koji sada iznosi 1,4 bilijuna dolara i kako vratiti 7,2 milijuna radnih mjesta izgubljenih u krizi. Očekuje se da će govoriti o mjerama kao što su veća potrošnja na nacionalnu infrastrukturu kao i naporima da kućanstva postanu energetski učinkovitija.

 

Ključne riječi

Komentara 1

BB
Bugs Bunny
10:52 08.12.2009.

Laži laži laži meeee, ti to radiš najbolje.... ovaj čovjek je veća opasnost za svijet nego što smo uopće mogli sanjati za Busha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije