Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnički pregled

Obama se loše hrani i mora prestati pušiti

obama
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
01.03.2010.
u 12:31

Obama je sam priznao liječnicima koliko puši, utvrđeno je i da uzima lijekove zbog kroničnih bolova u lijevom koljenu, ali i da hitno mora promijeniti način prehrane kako bi skinuo povišeni kolesterol.

Prvi put otkako je u Bijeloj kući američki predsjednik Barack Obama podvrgnuo se liječničkom pregledu, a zaključak je da Obama previše puši i nekvalitetno se hrani.
Obama je sam priznao liječnicima koliko puši, utvrđeno je i da uzima lijekove zbog kroničnih bolova u lijevom koljenu, ali i da hitno mora promijeniti način prehrane kako bi skinuo povišeni kolesterol.

Osim toga, predsjednik, iza kojeg je naporna godina obilježena sukobom s republikancima oko zdravstvene reforme, tijekom koje je izgubio podršku velikog dijela američkih birača, vrlo je dobra zdravlja.

Pregled je obavljen u Nacionalnome mornaričkom medicinskom centru u Bethesdi. Liječnik, ujedno i mornarički časnik Jeffrey Kuhlman, Obami je preporučio žvakaće gume s nikotinom za odvikavanje od štetne navike i naručio ga je na novi pregled u kolovozu sljedeće godine, kada će Obama napuniti 50 godina.

Obama je inače lani u lipnju prvi put javno priznao kako se još nije u potpunosti riješio ovisnosti o cigaretama. Naglašeno je kako Obama redovito vježba, omiljene aktivnosti su mu košarka i golf, ali da mu je nužno promijeniti  način prehrane kako bi smanjio razinu lošeg kolesterola.

Obama je visok 185 centimetara i težak 82 kilograma. U mirovanju srce mu kuca 56 puta u minuti, što je ocijenjeno vrlo dobrim rezultatom, a krvni tlak mu je 150/62. Vid mu je odličan.
Ključne riječi

Komentara 10

MM
Mladen Miletić
15:03 01.03.2010.

Obama se loše hrani i hitno mora smanjiti kolesterol te prestati pušiti, tako bi glasila presuda u Rusiji, srečom živi u demokraciji i traži od pametnih da nađu ljekove da i kada se puši da nije štetno i kada se opija kao balkanc da mu nešteti jel je amerikanac !

Avatar kresimir*
kresimir*
16:45 01.03.2010.

Obama se cijelo vrijeme tokom izbora skrivao puseci iza raznih paravana dok je na pitanje o pusenju odgovarao da ne pusi i da je protiv pusenja i da nece pusiti u Bijeloj Kuci. Laze o posve bezazlenim stvarima, a o ozbiljnima?

RI
riječanka
14:32 01.03.2010.

mtoplak,2, bar nisi krenu sa ......barba Obama hahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije