Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVENA USLUGA ZA SVE AMERIKANCE?

Obama prozvao osiguravajuće kuće za rušenje reforme zdravstva

obama
Reuters
18.10.2009.
u 10:12

Prozvao ih je za uporabu reklama I studija u kojima se nastoji reforma zdravstva osporiti, te umanjiti njezina važnost. Na taj način, naglasio je, pruža se pogrešna slika američkom narodu.

Propuštanje prilike za provedbu reforme zdravstva dovelo bi američko gospodarstvo u propast – ocijenio je američki predsjednik Barack Obama u svom redovitom obraćanju naciji. Iskoristio je priliku kritizirati one koji su osporavali napore koje ulaže u reformu, a, prema njegovom mišljenju, u interesu zdravstvenih osiguravajućih kuća. Njihov je cilj svim snagama zaustaviti započetu reformu, ustvrdio je Obama.

Prozvao ih je za uporabu reklama i studija u kojima se nastoji reforma zdravstva osporiti, te umanjiti njezina važnost. Na taj način, naglasio je, pruža se pogrešna slika američkom narodu.

Uputio je poziv američkom kongresu da se odupre interesima različitih lobija te djeluje u prilog američkom narodu.

Cilj započete reforme zdravstvenog sustava jeste mogućnost da najrazvijenija država svijeta pruži jeftiniju zdravstvenu uslugu, ali i osiguranje za 46 milijuna građana te države koje je nemaju.

Ključne riječi

Komentara 10

MM
Mladen Miletić
14:12 18.10.2009.

Socijalizam je riješenje znaju to pravi u americi naravno nesmije se tako zvati ali takvoga karaktera je da se neradnicima daje socijalno osiguranje a ostali idioti moraju raditi i placati ne samo za sebe nego i za druge.. Večina suu crnci i polu bjelci koji popravljaju zube i lječe se na tuđi trošak. Komunistički sistem kojega smo se riješili i kojega nazivamo doba zločina izločinaca !

PO
pocrn
19:47 18.10.2009.

..vrlo dobar napis, xaron... ..uspio si jednim jedinim sazetkom opisati temeljne uzroke krize, pak mose se kazati nazalost, Piton je u pravu glede Obamina komunistickoga pokusaja uvodenja amerikancima osnovnoga zdravstvenoga osiguranja..uspije li Obama sa time u sto svi sumnjaju, \"idemo\"" mi svi u novu mozda i dublju recesiju od ove danasnje.!Obama je dao obecanje za jednu \"stvar\" za koju niti je dorastao niti ima pojma sto povlaci za sobom.!Bok!

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:28 18.10.2009.

Želim mu puno sreće u toj zdravstvenoj reformi ali nesmije se zaboraviti da do ove financijske krize je došlo upravo zbog iste takve želje Američkom narodu ponuditi jeftine hipoteke na domove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije