Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon masakra

Obama podržava prijedlog o zabrani teškog vatrenog oružja

barack obama
AFP/PIXSELL
19.12.2012.
u 08:15

Predsjednik Obama podržava inicijativu kalifornijske senatorice Dianne Feinstein

Američki predsjednik Barack Obama podržava prijedlog Dianne Feinstein, demokratske senatorice iz Kalifornije, o ponovnoj zabrani prodaje teškog vatrenog oružja u SAD-u, prenosi RT. Senatorica Feinstein ovog je vikenda rekla da je sudjelovala u izradi novog zakona usmjerenog prema eliminiranju vatrenog oružja poput automatskih i poluautomatskih pušaka iz američkih trgovina oružjem. Tajnik Bijele kuće za medije Jay Carney u utorak je izvijestio da će Obama podržati taj zakon.

– Obama aktivno podržava namjeru senatorice Feinstein da oživi zakon koji bi ponovno nametnuo zabranu teškog vatrenog oružja – rekao je Carney novinarima.

Feinstein je sudjelovala i u izradi zakona o zabrani oružja koji je Kongres prihvatio 1994. godine, no ona je istekla nakon deset godina. Nova inicijativa dolazi nakon masakra u Newtownu kada je autistični 20-godišnjak Adam Lanza koristeći legalno kupljeno oružje ubio 26 ljudi, uključujući 20 djece i vlastitu majku, pa sebe. Feinstein je rekla da će novi zakon usavršiti stari.

– Zabranit će prodaju, prijenos, uvoz i posjedovanje. Ne retroaktivno, već proaktivno. Očekujemo da će zakon zaobići više od 900 konkretnih komada oružja, ali njegova je svrha da oružje kakvo koristi vojska maknemo iz naših gradova – rekla je Feinstein.

Pobornici posjedovanja oružja okupljeni u organizaciju NRA rekli su da su zaprepašteni masakrom u Newtownu te su poručili da su spremni pomoći da se takvo što više nikada ne dogodi, prenosi BBC.

>> Obama je trebao iskoristiti Newtown da zabrani oružje

Komentara 10

DU
Deleted user
08:29 19.12.2012.

sta se podrazumjeva pod rjec"tesko vatreno oruzje",to je kod nas top,r.b.............. znaci lako vatreno oruzje bit ce i dalje dozvoljeno da se posjeduje i koristi,demokracija je to na americki nacin,kod nas nejma demokracije,kod nas ko nosi oruzje uza se je terorista,osim policije....

DU
Deleted user
09:26 19.12.2012.

"intimus500" na cemu si jutros,koja mjesavina supstanci,jer nisi mi ponudijo odgovor na moje pitanje,nego izmisljas neke glupo-jadne primjedbe,skini se s tih droga,pa cemo lakse komunicirati......

OB
-obrisani-
14:17 19.12.2012.

zar poluatomatsko oružje spada u teško oružje???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije