Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD
Povratak na članak

Obama osigurao sporazum s Iranom

Lobiranjem u Senatu predsjednik je onemogućio odbacivanje sporazuma. Dobio je podršku 34 senatora, što je dovoljno da druga strana ne može prikupiti dvotrećinsku većinu

Komentari 27

Avatar mason
mason
00:40 04.09.2015.

Husein i Hasan se dogovorili da Iran za 10 godina( kad odu oni koji nadgledaju sporazum) za par tjedana pocne serijski praviti nuklearne bombe.Vidjet cemo kako ce proci sa kongresom.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
00:29 04.09.2015.

Senat ce izglasati protivljenje ugovoru i za to mu ne treba 2/3 glasova. Nakon toga Obama ce uloziti veto i nakon veta senat treba 2/3 vecinu za ponistenje veta sto nece imati. A do ovakvog raspleta proci ce dosta vremenaa i tko zna sto jos moze biti do tada.

VL
Avatar superhik74
superhik74
18:35 04.09.2015.

Iranu ce sada biti odvezano 185 milijardi $ "zamrznute" imovine, sto je bio i glavni razlog lobiranja cionistickog entiteta s bliskog istoka, a ne izmisljeno nuklearno oruzje kojeg Iran nema za razliku od ovih drugih, jer sada s tim ogromnim novcima Iran preuzima glavnu ulogu na bliskom istoku, sto ovi ne mogu podnjeti.

VL
NE
Nepokolebljiv
00:55 04.09.2015.

Kada netko zivi u Americi pa nema pojma sto se dogada u politickom zivotu nacije a glumi novinara to je zaista tragicno! Onda moram ja amater (sto je zapravo vrednije od "profesionalca" jer profesionalac nesto radi iz potrebe, bez ljubavi, i s puno ignorancije a amater je zapravo "amator" = onaj koji voli - onaj koji ljubi! "amater radi nesto iz ljubavi i zna sve o predmetu te ljubavi) oblasniti o cemu se tu radi - Obama i nekakova dvortecinsma vecina! Za donijeti zakon u Senatu je dovoljna obicna vecina! medutim Predsjednik ima pravo koristiti "veto" ako mu se zakon koji je prosao glasanje obicnom vecinom ne svida. Ukoliko Predsjednik upotrebi privilegiju "veto" i uskrati prihvatiti zakon i potpisom ga proglasiti vazecim onda Senat mora provesti ponovno glasanje i da opovrgnu vrto moraju imati dvotrecinsku vecinu. U slucaju da Predsjednik najavi da ce upotrijebiti "veto" onda senatori unaprijed nastoje osigurati dvotrecinsku vecinu pa Predsjednik nece niti moci doci u priliku koristiti "veto". To je sada bio slucaj! Znaci drugarica "novinar" inozemni dopisnik nije razumjela o cemu se radi ili nije bila u stanju objasniti o cemu je cijec! Senat je morao potvrditi ili odbaciti obicnom vecinom Obamin ugovor s Iranom a Republikanci su taj ugovor zeljeli srusiti uskracujuci mu prolaz. Pokrenuli su zakon za opoziv ugovora a Obama je najavio da ce taj zakon dobiti "veto" pa su Republikanci vrbovali nekolicinu Demokrata koji su se takoder protivili tom losem ugovoru i iz osobnog uvjerenja ili od straha pred gnjevom svojih biraca pridruzili Republikancima. Medutim nije ih bilo dovoljno! Nedostajao im je jedan glas! Americki i Iranski ugovor o kontroli iranskih nuklearnih postrojenja za pravljenje materijala za nuklearnu bombu je prosao americki Congress - posljednju prepreku da sazivi!

VL
CI
cicibela
08:26 04.09.2015.

Prvi put da cionistički milijuni mita nisu postigli cilj ?

VL
Avatar dobry
dobry
23:04 03.09.2015.

Osjećam se frustrirano kada vidim da većina predstavnika u američkom Kongresu podržava politiku i interese lidera Vlade neke druge države (Izraela), a ne politiku njihove ,američke, Vlade...to su za mene sve tkzv.domaći izdajnici i orjunaši...Hrvatski ekvivalent bi bio da Sabor daje potporu Vladi BiH umjesto Vladi RH(mada HDZ-ovci čine upravo to-daju bezuslovnu podršku BH HDZ-u a ignorišu ili su kontra Vladi RH-na štetu Hrvatske). Ogavno u oba slučaja.

VL
Avatar mason
mason
01:46 04.09.2015.

Po misljenju strucnjaka ovaj sporazum je jako los za Izrael i Europu posebno ali i za cjeli svijet.U toku deset godina nadzora Iranu ce biti dozvoljeno da proizvodi i usavrsava interkontinetalne rakete.Za par godina ce imati balisticke rakete koje ce moci letjeti do bilo kog djela Europe.Samo mu nedostaje nuklearne glave,koje ce po misljenju strucnjska biti u sranju praviti za dva mjeseca posle isteka ugovora.U ugovoru postoje tajna mjesta koje inspektori nece nadzirati.Za deset godina ce od izvoza energenata ojacati tako da mu ni nove sankcije ako dodu nece puno naskoditi jer ce se spremiti za njih.Iran nije Avganistan ili bosonogi talubani,oni imaju strucnjake.Iran ce biti najvisa prijetnja svijetskom miru za 10-15 godina.

VL
Avatar bledehund
bledehund
01:55 04.09.2015.

....a ovaj đubretarski bučkuriš ud eu-e....nek se raspadne....tak i tak nisu za ništa...klošari licemjerni....

VL
Avatar bledehund
bledehund
01:50 04.09.2015.

...vidi vraga....ajde....dobro....

VL
Avatar an utik et mejiban
an utik et mejiban
04:13 04.09.2015.

Bravo majstore ...

VL
SL
sladjanabjelicic
11:47 04.09.2015.

Odlukom Americkog Vrhovnog suda USA je prva drustvena tvorevina u istoriji koja je ustavno-pravno i zakonodavno postala SODOMA i GOMORA kraj jasan ......

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.