Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestižno priznanje

Obama odlikovao generala Lovrića prestižnim odlikovanjem

lovrić  (1)
Foto: Ured predsjednika RH
1/6
18.02.2013.
u 17:10

U povijesti su Medalju za zasluge dobili Čang Kaj Šek, Bernard Montgomery, Georgij Žukov, Charles de Gaulle, Ehud Barak i mnogi drugi

Američki predsjednik Barack Obama i ministar obrane Leon Paneta odlikovali su načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala Dragu Lovrića Medaljom za zasluge (Legion of Merit), a odlikovanje mu je uručio vrhovni vojni zapovjednik NATO-a za Europu, američki admiral James Stavridis. Medalja se dodjeljuje američkim vojnicima, ali i vojnim te političkim osobama partnerskih zemalja za osobite zasluge i postignuća u radu te besprijekorno obnašanje dužnosti, a u povijesti su je dobili Čang Kaj Šek, Bernard Montgomery, Georgij Žukov, Charles de Gaulle, Ehud Barak i mnogi drugi. Lovriću je medalja dodijeljena zbog doprinosa mirovnoj misiji NATO-a u Afganistanu, suradnji Hrvatske i SAD-a te u jačanju regionalne suradnje.

Prilikom dodjele, admiral Stavridis naglasio je kako Lovrić nije samo čelni čovjek Hrvatske vojske nego je i osoba koja je poznata u regiji te u sklopu NATO saveza.

˜˜˜– Ovo je priznanje ne samo mojih postignuća nego i kompliment našim oružanim snagama i cijeloj Hrvatskoj – rekao je Lovrić.

Admiral Stavridis tijekom svoga posjeta održao je niz sastanaka i razgovora s hrvatskim državnim i vojnim dužnosnicima te je održao predavanje polaznicima Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" pod nazivom "Sigurnost u 21. stoljeću". Na sastancima se razgovaralo o suradnji Oružanih snaga RH i NATO-a, situaciji u jugoistočnoj Europi, ulozi NATO-a u regiji te nastavku politike "otvorenih vrata" prema državama u regiji.

>> General D. Lovrić drugi Hrvat primljen u vojnu Kuću slavnih

Komentara 7

VL
.
20:27 18.02.2013.

Super što se tiče Republike Hrvatske, ali zar je ovaj, donedavno totalno nepoznat zaista toliko zaslužan ??? I ako je, u čemu se te zasluge očituju ?

OB
-obrisani-
21:30 18.02.2013.

brekaci za njega nisu bre ni culji hehehehehehe-nisu ni moglji cuti kad su kefalji kak besni psi z hrvatske heheheheehe

KA
kaco
22:31 18.02.2013.

Eto postali smo i zvanično agresori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije