Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gaza
Povratak na članak

Objavljen transkript dramatičnog razgovora Obame i Netanyahua

Američki predsjednik: Zahtijevam da trenutno prekinete bombardiranje! Izraelski premijer: Što ćemo dobiti zauzvrat?

Komentari 21

BL
Blizard
08:40 01.08.2014.

Hag nije da ne postoji ,postoji ,ali nije za svakoga ! U Kninu je stradao jedan civil (vjerojatno od straha)hrvatski generali su optuživani ,razapinjani ,proganjani i na kraju osuđivani ... Ovo sto se dogadja u Gazi nije sramota Izraela toto je sramota za čitav čestit svijet .

VL
Avatar rangojack
rangojack
08:07 01.08.2014.

Prica za malu djecu tj za stoku sitnog zuba sto bi rekao nas pokojni predsjednik..!!

VL
Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
10:13 01.08.2014.

Hamas ce po obicaju prekrsiti primirje , ispalit ce rakete na Izrael onda kad Izrael uzvrati onda krece kmecaona i cmizdrenje tipicno muslimanski

VL
Avatar žorž mudrijaš
žorž mudrijaš
10:20 01.08.2014.

čitajuči neke komentare vidim da neki ne žele izreči neospornu činjenicu da su i židovi i palestinci povijesni narodi na tim prostorima,potomci negdašnjih judejskih plemena,a što ih je razdvojilo jedne od drugih je jedno od temeljnih pitanja tisuče godišnjeg suživotaa u miru.vjerski fudamentaliza m kao prvo ,zatim ogroman dotok novca u đepove dojučerašnjih čuvara koza(nafta) koji je doveo do bujanja arapskog nacionalizma i pretjerane samosvijesti pojedinih arapskih vođa.ni izraelci nisu u potpunosti imuni od toga,smatraju se pripadnicima božjeg izabranog naroda,nesmijemo zanemariti ni britanski i francuski udio pod egidom ,zavadi pa vladaj, zatim minuli i sadašnji rad i djelo velikog prekooceanskog sotone ,i tu smo pred jednom donekle realnom slikom židovsko palestinskog života i suživota

VL
Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
10:14 01.08.2014.

Sin osnivača Hamasa na CNN-u: Naša dužnost je ljudima u Izraelu i Palestini pokazati Kristovu ljubav! Sin lidera Hamasa, Sheikha Hassana Yousefa, koji se obratio na kršćanstvo, tvrdi da ta muslimanska teroristička grupa ne želi samo uništiti Izrael, već izgraditii globalnu islamsku državu. Mosab Hassan Yousef je u intervjuu CNN-u otkrio ciljeve Hamasa: ''Hamas ne vodi računa o životima u Palestini, ili o životu Izraelaca ili Amerikanaca. Njih nije briga ni za njihove vlastite živote. Umiranje za svoju ideologiju smatraju načinom proslavljanja Boga.'' ''Hamas ne želi koegzistenciju i kompromis, već želi osvojiti i preuzeti. Uništenje države Izrael nije Hamasovo posljednje odredište.'', nastavio je, ''Hamasova posljednje odredište je izgradnje islamskog khilafaha, islamske države ispod ruševina svake druge civilizacije. To su krajnji ciljevi tog pokreta.'' Yousef, koji je rođen u Ramallahu – sjevernom dijelu Jeruzalema – 1999. je upoznao britanskog misionara koji mu je svjedočio o Kristu. Nakon što se obratio i 2005. krstio, otac ga se odrekao. Odselio se u SAD dvije godine kasnije jer se bojao za vlastiti život. 'Dolazim iz islamske baštine, iz obitelja koja prakticira, poučava i širi islam. Ja sam Palestinac koji je proveo nekoliko godina u izraelskim zatvorima, neprestano mučen i pretučen do smrti od strane gnjevnih izraelskih vojnika. No, Krist me je cijelo vrijeme tražio dok ja nisam ''otkrio Njega'' te prihvatio Njegov izazov da oprostim i ljubim svoje neprijatelje.'' Dok jedna strana misli da je cionist koji brani Židove, druga strana misli da je palestinski ekstremist. On kaže: ''Nisam ni jedno ni drugo. Pokušavam voljeti ljude bez očekivanja nečega od bilokoga, isto onako kako Krist voli mene.'' Nastavlja: ''Naša je dužnost da ljudima u Izraelu, na palestinskom teriteoriju, i u cijelom svijetu pokažemo Kristovu ljubavi te im damo Njegovu nadu.'', kaže Mosab.

VL
SA
Sauron
09:58 01.08.2014.

Šta im ne nametnu sankcije.....

VL
MU
mudrilopov
16:50 01.08.2014.

Vjerojatno je ovo bio pravi transkript razgovora: B.N. : Daj nam jos novaca i oruzja. Do sada smo dobili samo preko 140 milijardi dolara i vojne opreme kao Kina. B.O. : Dati cemo vam kako smo vam uvijek davali alili morate prestati bombardirati Gazu, javno misljenje se okrece protiv vas, postoje granice ispiranja mozga i vise vas ne mozemo javno podrzavati. B.N. : Rekao sam ti da hocu vise love, istrosio sam vec sto si mi dao na Gazu, pa mi treba jos. Ako ne odrijesis kesu zvacu moje koji kontroliraju Federal Reserve i opet ce ti potonuti ekonomija, zato ti je bolje da odrijesis kesu i pustis me na miru da pobijem te Palestince. B.O. : Ali moji imaju izbore za 3 mjeseca i poceli smo gudbit podrsku. B.N. : To je tvoj problem, ja imam dobru podrsku ovdje, samo mi ponestaje love, a to sto drugi misle o meni boli me briga.

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
09:56 01.08.2014.

Izrael I Ameriku u Hag pa neka tamo odgovaraju za Ovaj Ratni Zlocin u Palwstini I Gazi a da negovoris za sve Americke Invazije u Srednjem Istoku I naposljetku optuzivanje Putina sa EU . Dosta nam je Americkog opravdanja naa pravo obrane od onog koji je nacredio Okupaciju Palestine a za uzvrat trazi Mir kakav karakter to Amerika stiti kod Izraela. Agresor I Okupatora nema PO ni jednom zakonu pravo traziti pravo na obranu od onog kojeg je Okupirao I Stavio ga pod svoj zakon da se nema pravo braniti od Okupatora ? Nije Cudno to od Izraela jer smo se uvjerilo sta su radili sa Isusom osudili ga na Kriz koji je nosio za nas sve samo da po kaze da je dao svoj zivot da ga Izrael osudi I da Izrael po kaze koliko ima srca za Bozju Pravdu na koju imamo svi pravo a koju nam Izrael proba oduzeti I nametnuti svoju volju da bi Izrael I dalje mogao sprovodili teror na Srednjem Istoku au pomoc Amerike koja je toliko naivno tom Izraelu da se ga nemoze od reci zbog nekih razloga.

VL
LU
luftbrenzer
09:34 01.08.2014.

Mo'š misliti koliko je Barac Obama zabrinut za masakr u Gazi. Vjerujem da ne može zaspati bez izdašne doze libriuma (normabela, apaurina). Žrtve se uvažavaju jedino ako su tvoje, za druge, tko mari?

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
11:13 01.08.2014.

Ako je istinit, ovaj razgovor je najbolji primjer kako dva političara uopće nemaju vizije kako riješiti problem Palestinaca. Naravno da je svijet zgrožen onim što se sada događa u Gazi, ali uopćenije zgrožen uvjetima života u Gazi kad rata nema. A kakvi su to uvjeti govori gustoća naseljenosti (45000 ljudi/km2)

VL
DU
Deleted user
09:30 01.08.2014.

Tuneli koje Izrael koristi kao izgovor za svoja vojna djelovanja imaju dva ulaza/izlaza. Jedan je na palestinskoj strani a jedan na izraelskoj. Tuneli se mogu zatvoriti ili unistavanjem na jednoj strani npr. vecom kolicinom eksploziva ili tonama friskog betona, ili gadjanjem one druge rupe iz daljine razlicitim raketnim i topovskim naoruzanjem. I pri tom pogoditi i bezbroj popratnih objekata i ubiti ljude u njima. Izrael radi ovo drugo jer mu je zlocin prema ljudima cije i samo postojanje predstavlja prijetnju samoj ideji odnosno nacinu nastanka izraelske drzave. Dok god postoje Palestinci, postojat ce sjecanje na to kako je 1948 nastao Izrael, i kako se potom sirio. A Ameri su u tome odigrali jednu besramnu ulogu, gdje njihovo iscudjavanje ima istu motalnu podlogu kao i iscudjavanje njemackih civila dok su njihovi vojnici i politicari u svoje vrijeme cinili iste stvari na drugaciji nacin, u drugo i prije svega predtelevizijsko vrijeme.

VL
Avatar kapital3 org
kapital3 org
19:07 01.08.2014.

politicki govor ,, a ne kazu da je amerika prodala oruzje I municiju izraelu

VL
Avatar žorž mudrijaš
žorž mudrijaš
09:49 01.08.2014.

to su sve spinovi u funkciji u svrhu demonizacije izraela,poznajuči naš mentalitet i svoj vlastiti upitati ču sve vas i opet sebe ,koliko bi mi svi zajedno trpjeli i kakva bi bila naša reakcija da nam netko svakodnevno baca samoo trule jabuke u životni prostor,a kamoli nešto veče i tvrđe,bombe ni ne spominjem.palestinci imaju pravo na život na tim prostorima ali ne na ovakav način stvarajuči i prikrivajuči terorizam i teroriste,židovi im više ni malo ne vjeruju.bogati arapski fundamentalisti koriste ih kao toljagu ,kojom bi trebali zatuči izraelce,a da sami ne zaprljaju ruke,vjerujem da to mnogi palestinci vide ali si ne mogu pomoči,jer je dobrom dijelu vlastitog naroda rat postao način života,pitanje svih ,kakvi su to borci koji se skrivaju među civinim stanovništvom i ispaljuju rakete na tuđe domove.odgovor je ,nikakvi borci nego uvijek i samo teroristi,.nisu ni svi židovi anđeli ali su ipak narod na visokoj civilizacijskoj razini ,povijesni narod sa visoko postavljenom ljestvicom trpljenja.naša bliža povijest nam pokazuje kakvi smo i sami ,ljudi sa ovih prostora i srbi i hrvati i svi ostali,zato nemamo pravo nikoga osuđivati kada brani sebe i svoje

VL
GV
golub Vaso
09:17 01.08.2014.

laž laž, usa šalje milijardu dolara oružja da teroristička država izrael može nastaviti genocid

VL
DO
dostatoga
10:13 01.08.2014.

hehehe, stvarno smijesna jutarnja vijest tek toliko da se pokrene polemika... u smislu- pa novinari i televizijske ekipe imaju pristup ovakvim sastancima... stvarno vas je haske upalio na guranje

VL
DU
Deleted user
12:48 01.08.2014.

Mogu se samo nasmijati kad čitam tekst ovakvih igrokaza. Zna se tko vlada SAD-om ( a preko njih pokušava i ostatkom svijeta) i tko kome polaže račune. Netanyahuu vjerojatno niti ne želi saslušati crnog komedijaša, a još manje uzeti u obzir njegovo mišljenje.

VL
Avatar MihaNN
MihaNN
19:22 01.08.2014.

Kontroverzni transkript…hmhm. Obama spominje Qatar i Tursku kao pregovarače,normalno da se Beniju diže to malo kose na glavi. Za one kojima je to slučajno promaklo,a načuli su da se nešto šugavo odigrava u Iraku,slijedeće; Početkom ove godine isplivao je službenieni dokument Qatarske ambasade u Libiji(Tripoli),pa da vidimo,šta stoji tamo. Službeni dokument koji je objavljen pokazuje da je Qatar, zajedno s Turskom, iz Libije pobunjenicima poslao u Irak 'borce' za terorističku organizaciju "islamske države u Iraku i Sham '(ISIS). * YDH - 28 siječanj 2014 – arapski web forum objavljuje famozni dokument. Iako datum dokumenta nije jasno vidljiv, vjerovatno je da je dokument datiran 10 siječnja 2014, a uključuje sljedeću izjavu: Veleposlanstvo Države Katar u Tripoliju Qatar, Doha, Ministarstvo vanjskih poslova, voditelj arapskih poslova/ Dragi moj brate Tema: Priprema dobrovoljaca za borbu u Iraku Vaša Ekscelencijo, želimo Vas obavijestiti o tome da je, posebno u logorima u Bengaziju, Zawiya, Misrata i Zintan vojnu obuku i korištenje teškog naoružanja da se bore u ratu u Iraku završilo 1.800 marokanskih i sjeverno afričkih dobrovoljaca.Predlažemo da se borci u tri serije prebace iz Libije u Tursku a potom preko Kurdistana u Irak. Molimo vas da sa Turskom koordiniratie odgovarajuću luku gdje će borci biti prihvaćeni i obavijestite nas. U očekivanju Vašeg odgovora, Nayef Abdullah El-Imadi.

VL
Avatar žorž mudrijaš
žorž mudrijaš
10:33 01.08.2014.

georgu bushu i billu clintonu trebalo je deset godina da izreknu ovakve riječi a i to nebi da nije bilo jakog albanskog lobija i nečije stateške procjene da bi im mogao zatrebati nepotopivi nosač aviona ,kao što je danas kosovo,bašš me zanima koliko če ponosni sinovi orla izdržati da im veliki sotona ne čuva leđa i ne tuče bubanj

VL
BO
boris
10:06 01.08.2014.

ne treba ni čitati što su dogovarali, vidi se na plodovima: preko 1000 ubijenih... licemjeri i ubojice!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.