Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad SAD-a na bolnicu
Povratak na članak

Obama naredio istragu zbog ubojstva 12 liječnika i 7 pacijenata u Kunduzu

Obama je izjavio duboko saučešće zbog napada i rekao da očekuje "samo provjerene činjenice" nakon čega će donijeti odluku.

Komentari 8

PL
@ploto@
11:45 04.10.2015.

Nevladina organizacija Liječnici bez granica (MSF) priopćila je da je izbezumljeno osoblje zvalo telefonom stožer NATO saveza u Kabulu i vojne dužnosnike u Washingtonu dok su bombe gotovo sat vremena zasipavale njihovu bolnicu u Kunduzu tijekom zračnog napada u kojem je poginulo najmanje 16 osoba, zbog kojeg je zapovjednik američkih snaga u Afganistanu general John Campbell uputio ispriku predsjedniku Ašrafu Ganiju.Prva bomba pala je u 2:10 ujutro, a osoblje MSF-a nazvalo je stožer NATO-a u Kabulu u 2:19, a vojne dužnosnike u Washingtonu nekoliko minuta poslije, no bombardiranje se nastavilo do 3:13, rekao je neimenovani dužnosnik MSF-a.

VL
Avatar Josip Kir
Josip Kir
13:56 04.10.2015.

Bombe koje nose ruski borbeni avioni Su-34 gađaju ciljeve veoma precizno zahvaljujući satelitskom sistemu GLONASS ...... Za borbu protiv terorista Islamske države u Siriji rusko vojno vazduhoplovstvo koristi najnovije bombe visoke preciznosti, vođene satelitskim sistemom GLONASS, zbog čega im jee preciznost udara manja od dva metra..... „Raketa dolazi do cilja posle odvajanja od aviona pomoću GLONASS satelita. Projektil prima koordinate i iz aviona. Prema tome, preciznost udara je dva metra plus ili minus, u zavisnosti od vremenskih uslova“........ "Jadna i siromašna i nerazvijena " Rusija ima svo navigacioni sistem ......E Obama, Obama, zašto ne zamolite siromašnu Rusiju da vam dozvoli pristup navigaciji da se nebi odešavala ovakve gluposti.

VL
KI
kimi
13:15 04.10.2015.

Da li se neko seća događaja u Italiji kada su dva američka pilota iz čistog zezanja leteli oko gondole uspinjače, pri tome kršeći sva pravila i norme letenja? Jedan je uspeo da krilom preseće sajlu, gondola je pala u ambiss i poginulo je oko 17 ljudi. Epilog toga je da su američki piloti po hitnom postupku prebačeni za Ameriku, uz strogi ukor naravno, a Italijanima je objašnjeno da oni ne mogu da sude američkim građanima. I na tome se sve završilo. Pa kada ovo rade saveznicima šta li tek rade ostalima?

VL
DU
Deleted user
14:00 04.10.2015.

Afganistanski odbor za ljudska prava sa sjedištem u Tovarniku upravo je na svom Facebook profilu potvrdio kako je Obamina vojska ciljano gađala baš bolnicu. Kako su uspjeli doznati od svojih aktivista u Kunduzu, cilj je bio zastrašivanje nevladine organizacije Liječnici bez granica jer ista odbija pripojiti se Amnesty USnationalu. Evo, točno ovako se čitaju sve vijesti o Siriji i Rusiji koje objavljuju naši mediji masovnih laži. Velikim humanistima na Zapadu sve je samo semantika, tako i Obami koji sad odjednom želi samo "provjerene činjenice". Ma, mrš!

VL
Avatar Dorian Gray
Dorian Gray
23:44 04.10.2015.

Koja licimjerost !! Naredio ustragu poradi bezbroj USA demokratskih zlocina !!! Bit ce ko i do sad , ujeo vuk magare - demokratski :)

VL
OK
okus
09:58 04.10.2015.

O novi igrokaz?

VL
AA
aabbcc
12:26 04.10.2015.

Pa rekli su ocevidci tamo da su se u bolnicu sakrili 10 -15 terorista i zato su to uradili... ..a ko im je dojavio da su se tu sakrili nisu rekli za TV.

VL
Avatar mason
mason
09:37 04.10.2015.

A Rusi juce ubili zenu i cetvoro djece pa nema istrage.Nisu se cak ni ispricali ili izjavili sucut.Ruska vojska je raspustana banda.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.