Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjerodajnice

Obama: Hrvati trebaju biti ponosni na svoju predanost reformama

joško paro, obama
White House
03.05.2012.
u 00:01

U odgovoru na veleposlanikove napomene, predsjednik Obama istaknuo je da su Sjedinjene Države i Hrvatska razvili bliske odnose i prijateljstvo koje se zasniva na uzajamnoj posvećenosti demokraciji, slobodi, gospodarskom razvoju i miru.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama Joško Paro predao je u srijedu u 16 sati po američkom vremenu vjerodajnice predsjedniku SAD-a Baracku Obami.

U odgovoru na veleposlanikove napomene, predsjednik Obama istaknuo je da su Sjedinjene Države i Hrvatska razvili bliske odnose i prijateljstvo koje se zasniva na uzajamnoj posvećenosti demokraciji, slobodi, gospodarskom razvoju i miru.

– Hrvatska je tranzicija u ranim godinama 21. stoljeća nadahnjujuća. Hrvatski narod treba biti ponosan sa svojom predanosti reformama i razvoju. Ta je predanost nagrađena članstvom u NATO-savezu 2009. i nakon toga ponovno potpisom pristupnog ugovora s Europskom unijom kada se Hrvatska pozicionirala da u 2013. postane članicom EU. Sjedinjene se Države dive posvećenosti Hrvatske na raščišćavanju puta svojim balkanskim susjedima u njihovu putovanju prema euroatlantskim integracijama – rekao je Obama i naglasio da su SAD i Hrvatska snažni saveznici i međunarodni partneri NATO-a, ISAF-a, KFOR-a i u mirovnim aktivnostima UN-a.

– U tim je globalnim sigurnosnim nastojanjima hrvatski je snažan doprinos esencijalan – zaključio je američki predsjednik.

– SAD želi produbiti naše odnose u NATO-u i drugim organizacijama, a posebno je zainteresiran zajedno s Hrvatskom raditi na daljnjoj integraciji hrvatskih susjeda u NATO, u EU i druge institucije koje dijele naše demokratske vrednote – piše u priopćenju hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu.

– Naše zemlje dijele i snažne gospodarske i ljudske veze – istaknuo je predsjednik Obama primajući vjerodajnice od hrvatskog veleposlanika te podsjetio da se zajednički radilo i na Gospodarskom Brown Forumu, koji se fokusira na gospodarski razvoj i uspostavljanje bolje investicijske klime u Jugoistočnoj Europi.

Komentara 62

OB
-obrisani-
08:55 03.05.2012.

8:46 Kasnis,sad mozes trazit i eventualno dobit bluecard...

DE
deus ex machina
06:11 03.05.2012.

JEL TO ON NAS.......... Od kad znam za sebe .....stalno smo u nekim.....\"reformama\". Ja bih želio malo mirnog, normalnog života....bez \"reformi\". Stoga neka se on za****.va u vlastitoj kući , a nas neka pustiuna miru!!!

Avatar žič
žič
08:08 03.05.2012.

,,veliki brat,,nas je pohvalil,vlada bu na ćelu sa gospojom ministarkom doživjela orgazam,pljuc...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije