Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadrovske promjene

Obama će svog savjetnika Brennana nominirati za šefa CIA-e

barack obama,john brennan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
07.01.2013.
u 12:39

Brennan ima 25 godina staža u CIA-i, a trenutačno radi kao glavni Obamin savjetnik za borbu protiv terorizma

Američki predsjednik Barack Obama nominirat će Johna Brennana za novog direktora CIA-a, javljaju svjetski mediji. Odluka bi trebala biti objavljena u poslijepodnevnim satima po američkom vremenu.

Brennan ima 25 godina staža u CIA-i, a trenutačno radi kao glavni Obamin savjetnik za borbu protiv terorizma. Obama ga je htio postaviti na čelo CIA-e još 2008. godine, no Brennan se tada sam povukao nakon pitanja o njegovoj povezanosti s kontroverznim tehnikama ispitivanja zarobljenika za vrijeme predsjednika Georgea W. Busha.

Podsjetimo, mjesto direktora CIA-e ostalo je prazno nakon što je David Petraeus podnio ostavku zbog izvanbračne afere s autoricom svoje biografije kojoj je, prema nekim izvorima, odavao povjerljive informacije. Vršitelj dužnosti direktora od studenog je Michael J. Morell.

>> Europski sud za ljudska prava proglasio CIA-u krivom za mučenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije