Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU

Obama na CBS-u: Bilo je to najduljih 40 minuta u mom životu

barack obama
AFP/PIXSELL
09.05.2011.
u 15:44

Svima koji smatraju da Bin Laden nije zaslužio da bude ubijen, američki je predsjednik poručio da “moraju otići na pregled glave”.

Bilo je to najduljih 40 minuta u mom životu, ako se izuzme kada je Sasha s tri mjeseca života oboljela od meningitisa, a ja sam čekao liječnika da mi kaže da je s njom sve u redu – tako je vrijeme akcije marinskih tuljana u kompleksu u kojem se skrivao Osama bin Laden opisao američki predsjednik Barack Obama u intervjuu za “60 Minutes” koji je emitiran u nedjelju. Bila je to akcija visokog rizika. Obama je opisao kako su u trenutku kada je izdao naredbu za akciju marinaca izgledi da se u kompleksu u Abbottabadu krije upravo Osama procijenjeni na 55 prema 45 posto.

Bogati princ iz Dubaija

– Da se pokazalo da je u kompleksu neki bogati princ iz Dubaija, a mi smo mu poslali specijalce, bili bismo u problemu – kazao je Obama.

Svima koji smatraju da Bin Laden nije zaslužio da bude ubijen, američki je predsjednik poručio da “moraju otići na pregled glave”.

Kazao je kako je za akciju znalo samo nekoliko ljudi te da je nije spomenuo ni vlastitoj obitelji.
– Ako nisam otkrio ni nekim najbližim ljudima što radim, naravno da to neću otkriti ni nepoznatim ljudima – odgovorio je na pitanje zašto nisu informirali pakistanske službe.

Obama je od Pakistana zatražio provođenje pune istrage kojom bi se trebalo razotkriti tko je pomagao skrivanje najtraženijeg svjetskog bjegunca.

Imenovali šefa CIA-e

Pakistanska obavještajnu služba ISI uzvratila je objavom imena glavnog šefa CIA-e u Islamabadu. Nekoliko pakistanskih televizija imenovalo ga je kao Marka Carltona. 
Uslijedila su potom opovrgavanja te informacije. Pitanje je posebno osjetljivo kada se zna da je zadnji šef CIA-e u Islamabadu napustio tu poziciju u prosincu nakon što je objavljen njegov identitet

Ključne riječi

Komentara 78

DA
damocles
04:14 10.05.2011.

jenki nemaju rog pa ga nemogu ni pokazati hehe

OB
-obrisani-
13:41 10.05.2011.

kobra11 je najupućeniji komentator On ima informacije iz samog stožera Al Qa\'ide.. Ne treba zanemariti njegove komentare.. Tako na sveukupna događanja gledaju iz radikalnog kuta... Nije loše znati...

BU
bubica5
21:20 09.05.2011.

Sreca sto je Obana crn. Ne moze se videti kad crveni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije