Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun

Obala bjelokosti: Vode se žestoke borbe u glavnom gradu Abidjanu

'Former South African president Thabo Mbeki (L) meets with Ivory Coast incumbent Laurent Gbagbo (R) at the presidential palace in Abidjan on december 5, 2010. Mbeki arrived in Ivory Coast today in a b
'SEYLLOU'
01.04.2011.
u 10:52

Outtarine snage koje kontroliraju većinu zemlje u ponedjeljak su krenule u veliku ofenzivu

Snage koje podupiru novoizabranog predsjednika Obale bjelokosti  Alassanea Ouattaru, a čiji izbor priznaju i Ujedinjeni narodi, krenuli su u završne obračune s pristašama dosadašnjeg predsjednika Laurenta Gbagboa koji odbija predati vlast.

Kako prenosi BBC, u glavnom gradu Obale bjelokosti Abidjanu snage odane Outtari napadaju predsjedničku palaču u kojoj se sa svojim najodanijim pristašama utvrdio Gbagbo.

Borbe se također vode i oko zgrade državne televizije koja ne emitira program.

Outtarine snage koje kontroliraju većinu zemlje u ponedjeljak su krenule u veliku ofenzivu i, prema izvješćima s terena, izgleda da vladavina Gbagboa broji posljednje sate.

 

Ključne riječi

Komentara 7

DO
downunder
11:34 01.04.2011.

A gdje su sada humanisti s Zapada da se zauzmu za civile kao u slučaju Libije?

DR
drenik
11:58 01.04.2011.

Vjerovatno nemaju naftu.

A2
Alien 222
22:23 01.04.2011.

Samo da kazem redakciji ...ne kaze se Obala Bjelokosti-nego Obala Slonovace ...Bok..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije