Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I raste...

Oleg Valjalo: Broj nezaposlenih mladih u Hrvatskoj 51.8%

Oleg Valjalo, portal
VL
05.09.2013.
u 11:15

Valjalo je naglasio da je trenutačna nezaposlenost u Hrvatskoj u srpnju 2013. dosegla rekordnu brojku od 55.4%.

Oleg Valjalo prvi put je nastupio u svojstvu stalnoga člana Odbora za proračune, kao hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu. Tom je prigodom govorio s posebnim osvrtom na složeno ekonomsko stanje u Hrvatskoj i snažno se založio za prijedlog izmjene br. 7/2013. Proračuna Europske unije kako bi se moglo dodatno pomoći Francuskoj, Italiji i Španjolskoj te svim drugim zemljama u potrebi, pa tako i Hrvatskoj u borbi protiv nezaposlenosti mladih, siromaštva i socijalne isključenosti.

– Prema posljednjem podatku Eurostata iz srpnja 2013. godine, broj nezaposlenih muškaraca i žena na području Europske unije iznosio je 26,654.000. Uspoređujući taj podatak s podacima iz istoga razdoblja prošle godine vidljivo da je nezaposlenost u zemljama članicama narasla za 995.000 i još uvijek raste, i to s posebnim naglaskom na nezaposlenost mladih, tim je riječima započeo svoje izlaganje Oleg Valjalo na današnjem redovitom zasjedanju Odbora za proračune Europskog parlamenta.

– Prijetnja siromaštva i socijalne isključenosti mnogih društvenih skupina je povećana i u velikom je dijelu zemalja EU konstantna društvena opasnost koja svakim danom prijeti sve većem i većem broju ljudi. To je slučaj i u zemljama kojima ovom mjerom nastojimo pomoći tj. Francuskoj, Italiji i Španjolskoj. Kao stalni član Odbora za proračune koji dolazi iz Hrvatske, nove zemlje članice Europske unije, posebno sam osjetljiv prema ovoj tematici i zbog teških izazova u vlastitoj zemlji ne dvojim ni trenutka da treba učiniti sve da se nezaposlenost, siromaštvo i socijalna isključenost, kako u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj, tako i u svim drugim zemljama članicama Europske unije svedu na najmanju moguću mjeru, dodao je Valjalo. 

Naglasio je da je trenutačna nezaposlenost u Hrvatskoj u srpnju 2013. dosegla rekordnu brojku od 55.4%. Broj nezaposlenih mladih ljudi, u dobi ispod 25 godina, u Hrvatskoj iznosi 51.8%. Valjalo je istaknuo da podržava prijedlog da se izmjenom proračuna u ovoj godini ojača Europski socijalni fond (ESF) te da se dodijele dodatna sredstva Francuskoj, Italiji i Španjolskoj.

>>Crne prognoze: Grčka kriza trajat će još 20 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije