Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOLE GRAĐANE ZA RAZUMIJEVANJE

Nuklearka Krško preventivno zaustavlja rad: Otkriveno ispuštanje ispod granica opasnosti

Nuklearna elektrana Krško
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
05.10.2023.
u 18:10

Ispuštanje nema utjecaja na zaposlenike, stanovništvo i okoliš te je ispod vrijednosti postavljene kao granična tehničkim specifikacijama, javljaju iz NE Krško

Nuklearna elektrana Krško (NEK), koja je u neprekidnom pogonu od završetka remonta 2022. godine, bit će preventivno zaustavljena. Operativna ekipa otkrila je povećano ispuštanje primarnog sustava unutar zaštitne zgrade. Ispuštanje nema utjecaja na zaposlenike, stanovništvo i okoliš te je ispod vrijednosti postavljene kao granična tehničkim specifikacijama.

Kako bi se točno odredio izvor ispuštanja i daljnji koraci za njegovu sanaciju, potrebno je zaustaviti elektranu, tako da će operativna ekipa započeti kontrolirano postupno smanjenje snage.

Prilikom zaustavljanja elektrane povremeno može doći do ispuštanja pare iz sekundarnog – nenuklearnog dijela elektrane, što se čuje u neposrednoj blizini. Mole se stanovnici u blizini elektrane za razumijevanje.

 

Komentara 12

MA
marijaqwer
21:39 05.10.2023.

Otkriveno ispuštanje (ČEGA ????) ispod dopuštenih granica. Što curi ??? Para?, voda?? Radioaktivne čestice???

DU
Deleted user
21:04 05.10.2023.

fidelio, ovi "otrovni" su trolovi, i ne razumiju sto ste napisali -da NE nije birtija! :) palac gore! Ali nisam razumio "guraj kadmij- motaj kablove" ...itd? :)

Avatar fidelio
fidelio
19:41 05.10.2023.

Ajde, guraj kadmij, motaj kablove i podijeli preostale jezgre tko hoće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije