Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joca amsterdam

\"Nudili su mi status pokajnika ako teretim Milu i Caneta\"

jocic
HaloPix/Pixsell
20.04.2012.
u 17:26

– Tu ponudu nisam prihvatio jer ja ni na koji način nisam umiješan u zločin – kazao je Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam u nastavku beogradskog dijela suđenja zbog likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

– Vjerovao sam da živim u demokratskoj državi i to je moja jedina krivnja. Krajem 2009., prije no što je protiv mene podignuta optužnica, nuđen mi je status svjedoka pokajnika. Da bih dobio takav status, uvjet je bio da u zamjenu za to teretim Milu (Milu Đukanovića, op.a.), Caneta (Stanka Subotića, op.a.) i Branu Mićunovića. Tu ponudu nisam prihvatio jer ja ni na koji način nisam umiješan u zločin – kazao je Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam u nastavku beogradskog dijela suđenja zbog likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008.

Osim Jocića, za likvidaciju su još optuženi Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović, a suđenje je zbog izmjena srbijanskog Zakona o kaznenom postupku krenulo iz početka. Zbog sigurnosnih razloga premješteno je iz sudnice beogradskog Specijalnog suda u sudnicu beogradskog centralnog zatvora. Takva je odluka donesena nakon što su veljači iz pritvora Specijalnog suda, upravo nakon odgode ročišta na ovom suđenju, pokušali pobjeći Željko Milovanović i Sretko Kalinić Zver.

Što se pak tiče Jocića, on je prije dvije godine, kada je suđenje u Beogradu počelo, svoju obranu iznosio gotovo dva dana. Tada je bio teatralan kazavši da je optužnica protiv njega plod “urote hrvatsko-crnogorsko obavještajno-policijsko-državnih struktura”, a upirao je prstom i u neke hrvatske dužnosnike. Ovaj put Jocić nije bio tako teatralan, no ustvrdio je da nije kriv.

– Nemam nikakve veze sa zločinom za koji me se tereti. Nisam uhićen na temelju nekakve indicije, već zato što je netko rekao da budem uhićen.

Govoreći pak o Mili Đukanoviću i Stanku Subotiću, naveo je da ih ne poznaje, dok se s Branom Mićunovićem upoznao 1991., a sreo jednom 1993.

– Iz zatvora sam izašao 2006. i do novog uhićenja 2009. nisam se bavio nikakvim kriminalom. Registrirao sam firmu i bavio sam se biznisom, a zbog brzih i vidljivih rezultata zasmetao sam tajkunima te njihovim zaštitnicima i partnerima u vlasti – kazao je Jocić u obrani.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, a Željko Milovanović, koji je jučer trebao iznositi obranu, kazao je da to nije u stanju jer se zbog uvjeta u kojima ga drže nije stigao pripremiti. On je, naime, nakon pokušaja bijega stavljen pod pojačane mjere pa je, primjerice, vezan lisicama čak i kada razgovara sa svojim braniteljima.

Komentara 3

TO
Toni50
22:28 20.04.2012.

\"Nudili su mi status pokajnika ako teretim Milu i Caneta\".. Trebao si prihvatiti kako su svi u Hrvatskoj pristali na dogovor sa uskokom da svjedoče veselo protiv Sanadera za veliki oprost kazne ! Ipak je kod nas u RH poslušanaa jedna vele sila koja stoji iza svjedoka i prijatelj je suda-ca !!!

TO
Toni50
22:32 20.04.2012.

Nemam nikakve veze sa zločinom za koji me se tereti. Nisam uhićen na temelju nekakve indicije, već zato što je netko rekao da budem uhićen... Tako funkcioniraju balkanska pravosuđa i pravcda ! To je mnogima jasno koji su imali posla sa njima i to je praksa kod političkih i drugih procesa kada je vrh vrhova režiser događaja i suđenja !

CH
chemica
22:59 20.04.2012.

Ponekad je bolje biti živ robijaš nego mrtav pokajnik. Imaš ženu, djecu...Ipak su ovi naši više \"salonski\" mafijaši. Pljačka se vlastiti narod, ali bez mrtvih. Vraga bi propjevali da im je glava u pitanju. Neće \"pukovnik\" Ivo hodat uokolo pa lomit koljena s bejzbol palicom ili ti doma djecu \"posjećivat\". Fin je to čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije